Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dallrande het spänning med Swinton och Fiennes

A bigger splash

Italien, 2015. Regi: Luca Guadagnino. Med: Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Matthias Schoenaerts, Dakota Johnson. Åldersgräns: 11 år. Längd: 2.04.

Luca Guadagninos remake av Alain Derays "Bassängen" (1969) är inte bara ett stort ”splash”, utan också en rejäl spark upp i skrevet på vårt kalla Norden. Det är sällan man ser en så här fysisk film; där vartenda sandkorn skaver och havssaltet kliar på den solvarma huden, där solen bränner och hettan försätter en i ett lojt tillstånd av närvaro och frånvaro, samtidigt. Jag tänker direkt på Marguerite Duras-boken "De små hästarna i Tarquinia", om en stillastående italiensk semestervistelse, eller Deborah Levys roman "Simma hem", från 2011, där en oväntad ankomst öppnar upp avgrunder, vid en poolkant i en villa ovanför Nice.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen