Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

V-kritik mot beslutet: ”Vi behöver värna Kontrapunkt”

Vänsterpartiets oppositionsråd Martina Skrak menar att Socialdemokraterna och Miljöpartiet måste ta ansvar och lösa situationen som Kontrapunkt hamnat i, med hot på vite på 500 000 kr.

– Kontrapunkt har varit jätteviktiga under hösten och vintern som har varit, både med att hjälpa de som flyr från krig och för EU-migranterna, säger Martina Skrak.
I ett inlägg på Vänsterpartiet Malmös hemsida lyfter Skrak bland annat fram hur Kontrapunkt hjälpte 17 000 flyktingar när de hade akutboende. Vitet mot lokalägaren drabbar även Kontrapunkt, menar Skrak.
– Vi behöver värna Kontrapunkt och de frivilligkrafter som finns i Malmö. Vi hoppas att man nu från staden går in och tar ansvar och ser till så man får situationen löst, säger hon.
På hemsidan skriver Skrak att hon vill ”uppmana Malmö stads styrande politiker i S och MP att hjälpa till att hitta en lösning på den situation som nu uppstått kring Kontrapunkt”.
Hotet om vite rör brister i brandskydd och att bygglovet inte gäller för övernattning.
– Jag kan inte exakt bygglovsregler till exempel, men man kan se vad man kan hjälpa till med gällande möjligheter som gäller byggande. Om det är saker som behöver rättas till tycker jag Malmö stad ska försöka rätta till det som behövs.
– För att värna de viktiga krafterna som frivilligkrafterna är behöver man från staden visa god vilja och försöka hjälpa till och hitta lösningar. Hur skulle Malmö stad ha klarat sig om det inte vore för alla fantastiska som ställt upp? säger Skrak.
Gå till toppen