Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Flyg från Bryssel omdirigeras

Flygplatsen Zaventem strax utanför Bryssel hålls stängd fram till söndag på grund av tisdagens terrorattack. Flyg till och från staden är inställda, men enskilda flygbolag kan ha möjlighet att omdirigera trafiken till andra flygplatser.

Brussels Airlines styr om flighter till flygplatserna i Antwerpen och Liège i ett försök att få hem resenärer. Arkivbild.Bild: JOHAN NILSSON / TT
— Vårt primära fokus är att få hem de som vill resa. Vi bokar om så gott det går från Amsterdam, Paris, Frankfurt och Düsseldorf, men våra flyg från Skandinavien till Bryssel är inställda, säger Fredrik Henriksson, presschef på SAS, till TT.
Brussels Airlines meddelar samtidigt att vissa av bolagets flighter styrs om till flygplatserna i Antwerpen och Liège i ett försök att få hem resenärerna. Flighterna ombokas automatiskt, enligt bolaget.
För svensk del lyfter i dag, enligt schemat, två flyg till Stockholm och ett flyg till Göteborg via Antwerpen. Två flighter avgår till Köpenhamns flygplats via Liège.
En vanlig vardag lyfter nio flyg till Bryssel från Sverige, enligt Swedavia. När trafiken kan komma i gång är fortfarande oklart, säger Åsa Öhman på flygplatsbolagets pressjour.
— Vi får avvakta utvecklingen där nere.
Gå till toppen