Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Bistro med latinotwist öppnar i Skanörs hamn

Streetfood med latinamerikansk twist att ta med till stranden.
I april öppnar Sveriges mästerkock-finalisten Linda Letelier Hansson en bistro i Skanörs hamn.

Bild: Elin Wrethov (Arkiv)
Linda Letelier Hansson, 40, gick förra året till final i Sveriges mästerkock i TV4. Nu öppnar hon bistron Lindas fingermat i Skanörs hamn.
– Det blir street food och finger food – mat som man stoppar ner i en kasse tillsammans med en folköl och tar med till stranden. Allt är ekologiskt och närodlat och vällagat från grunden. Min farmor och pappa är från Chile så jag har stor erfarenhet från det latinamerikanska köket – därför blir det en latinamerikansk twist på maten.
Varför öppnar du just i Skanör?
– Jag har faktiskt fått ett par fina erbjudanden det senaste året om att ta över restauranger i Malmö. Men jag har bott här i Skanör i tretton år och känner att den här byn har varit lite på utdöende. Det är viktigt för mig att hjälpa byn att leva vidare och berika den. Skanör är en fantastisk plats med fantastisk natur och jag vill visa allt fint som det finns att erbjuda här.
Hur har tiden efter Sveriges mästerkock varit?
– Helt fantastisk! Jag gick in i tävlingen lite blåögd och trodde inte att det skulle bli ett sådant oerhört gensvar. Samma dag som jag åkte ut blev jag kontaktad av kockar som ville att jag skulle komma och laga mat. Det har varit ett väldigt intensivt år och jag har lärt mig jättemycket. Jag har gjort matreportage, gästat restauranger och skolor och gjort företagsevent.
Lockar inte en anställning på restaurang?
– Med den här bistron som är rätt så liten kan jag hålla det på en nivå som funkar för mig och min familj, jag har ju fem barn.
Lindas fingermat öppnar den 16 april och kommer att hållas öppen på helger förutom under sommaren, då öppettiderna blir sex eller sju dagar i veckan.
Gå till toppen