Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Säker Engdahl sänkte H65

Med fem stensäkra straffar och några briljanta inspel var Lugis Ebba Engdahl med och lade grunden till segern mot H65.
– Detta är matcherna som man älskar att spela, sa hon när slutspelet drog gång.

Ebba Engdahl blev bäste målskytt i mötet med H65.Bild: LUDVIG THUNMAN
HANDBOLL
SM-kvartsfinal 1:5
H65– LUGI 20–22 (12–11)
Den första kvartsfinalen mellan de skånska rivalerna Lugi och H65 blev precis lika jämn som alla hade förväntat.
I första halvlek följdes lagen åt fram till slutminuterna där det kändes som H65 skulle skaffa sig ett visst övertag.
Men i slutminuten satte Ebba Engdahl första halvlekens fjärde straff och följde sedan upp med en högklassig frispelning av Anna Lagerqvist på linjen.
Målen var värdefulla. De betydde att H65:s ledning med 12–9 reducerades till 12–11 och Lundalaget gick till halvtidsvila med positiva känslor.
Efter pausen kom Lugi ut och gjorde fyra raka mål och skickade hemmalaget in i ett stressat och osäkert tillstånd.
– Ganska tidigt i andra kände jag att det här är vår match och vi kommer inte att förlora den, sa Lugitränaren Dragan Brljevic som dock fick se en tät och jämn andra halvlek, men där Lugi gick i täten från start till mål.
Lugi har med bortasegern satt press på H65 inför de kommande två matcherna i Lund.
Ebba Engdahl var strålande glad efter segern.
– Jag var jäkligt trött på slutet, men det här var härligt, sa hon.
Efter att ha missat två och en halv säsong på grund av skador har hon sedan i vintras matchats in i laget. Dagens skadeläge på hennes position har gjort hon fått stort förtroende omgående.
– Det blir bättre och bättre ju mer matcher och träningar man får. Man har tappat mycket på de åren som jag varit borta, men det är bara att gilla läget och acceptera det, sa hon efter att hon gjort sju mål och blivit bästa målskytt i Lugi.
I andra halvlek fick hon fokusera på det offensiva spelet och vila upp sig i försvaret. Det gav resultat. Inledningsvis satte hon två skott från niometer och när matchen stod och vägde i slutminuten var hon navet i ett spel som på nytt friställde Anna Lagerqvist.
– Hon är så jäkla duktig där inne så jag vet att hon fångar alla bollar och sätter dom, sa hon.
Ebba Engdahl skadade sitt knä strax efter att hon lämnat H43 för Lugi 2013. Nu är hon på väg mot det som fick henne att lämna H43.
– Detta är matcherna som man älskar att spel och det är de man har tänkt på när man rehabat. Jag har ju inte spelat ett slutspel sedan jag var i H43 för tre år sedan.
Tillbaka i laget på söndagen var Melissa Petrén. Hon var en viktig injektion, men Dragan Brljevic lyfte den här dagen fram två andra.
– Idag visade Ebba Engdahl hur mycket hon kan betyda för oss i det offensiva spelet: Även Sara Olofsson, som har sovit lite under vintern, visade att hon har vaknat, sa han.
Gå till toppen