Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Storspel i målet gav Lugiseger

En tänd Emma Friberg såg till så att Lugi vände kvartsfinalen mot H65 och tog ledningen i kvartsfinalserien.

Emma Friberg.
Det som fällde avgörandet var en målvakt som kom ut efter halvtidsvilan och ville ha revansch för sina första 30 minuter.
Lugimålvakten Emma Friberg var nöjd med sitt lags försvarsspel i första halvlek, men lite bekymrad över att hon inte lyckades få tag i bollarna.
– Jag var lite för het på gröten i början och jag ville lite väl mycket. Jag tänkte lite för mycket, men sedan i andra gick jag bara in med inställningen att det här är bara roligt. Sa till mig att gå in och njuta, sa hon efter segern med 22–20 (11–12)
Efter att ha vila de sista minuterna i första halvlek kom hon tillbaka ut och spikade igen i inledningen av andra.
Hon släppte inte förbi sig ett enda skott de första sex minuterna och lät sedan bara H65 få göra tre mål på halvlekens inledande 20 minuter.
 
Läs också Säker Engdahl sänkte H65
 
Storspelet i målet räckte till seger även om det blev tätt och dramatiskt i slutet när offensiven gick i stå.
– Försvaret är bra från första till sista minut, sedan avgör hon i andra under den perioden när hon bara släpper in tre mål. Vi gick då från 11–12 till 20–15, sa Lugitränaren Dragan Brljevic.
Emma Fribergs räddningar kom också i psykologiskt viktiga lägen av matchen.
 
Läs också Dragan Brljevic – ingenjören i Lugis talangfabrik
 
Under söndagens andra halvlek fick Lugimålvakten också se det som hon tycker är H65:s svaghet.
– Deras humör. De tappar idag när flera spelare börjar skylla på varandra. Man hör inte så mycket, men deras kroppsspråk är tydligt.
Gå till toppen