Malmö

Man allvarligt knivskuren på Lilla torg

Polisen söker efter misstänkt gärningsman som sprang från platsen.

Mannen blev knivhuggen inne på restaurangen. En barnfamilj som var de enda gästerna där inne satt några få meter från händelsen.
– Det kom först in fyra, fem killar i 18–19-årsåldern, berättar pappan i familjen.
Ett par minuter senare kom en mörkklädd man i ungefär samma ålder in på restaurangen. Han gick direkt fram till sällskapet med ungdomar.
– Vi ser att han har en kniv och börjar hugga en av personerna. Han fortsätter att hugga tills mannen han angriper ligger på golvet. Det är 15–30 hugg. Det är en liten kniv, men han hugger många gånger, säger pappan.
Den skadade mannen fördes till akuten med stickskador i nacken och på armarna. Hans tillstånd betecknades av sjukvården som ”allvarligt men stabilt” uppger Region Skåne.
Bild: Patrick Persson
Flera personer såg hur gärningsmannen sprang från platsen. Han tog till vänster när han kom ut från restaurangen och sprang över Stortorget i riktning mot Centralen.
Platsen spärrades av samtidigt som många gäster satt kvar på uteserveringarna runt omkring. På torget genomförde polisen förhör med vittnen.
Polispatruller åkte till sjukhuset för att försöka få fram uppgifter om vem gärningsmannen var.
Bild: Patrick Persson
– Vi håller på att hålla förhör med den skadades kamrater på sjukhuset, säger Carl-Axel Andersson, polisens yttre befäl.
Två av den skadade mannens kamrater på sjukhuset ville först inte bli hörda av polisen och det beslutades om tvångsmedel mot dem för att genomföra förhör. Men de gick sedan med på att höras på platsen.
Har det varit något bråk innan?
– Inte vad vi vet. Jag har inte fått någon rapport om det. Men personal på restaurangen har sett händelsen, säger Carl-Axel Andersson.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
En annan person som var stökig i närheten av brottsplatsen blev tillfälligt omhändertagen av polisen.
Den knivhuggne mannens kläder togs i beslag av polisen.
– De ska skickas iväg för analys för att se om vi kan hitta några spår efter gärningspersonen, säger Jimmy Modin.
Vid 00.30-tiden natten till onsdagen hade ännu ingen misstänkt gärningsman gripits.
***
Vet du mer om händelsen? Här av dig till 040-71234 eller 71234@sydsvenskan.se.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen