Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

82-åring sol-och-vårad – 22-åring anhållen

Personalen i guldbutiken slog larm när den 82-årige mannen skulle köpa butikens dyraste förlovningsring till den 22-åriga kvinnan.

På tisdagseftermiddagen fick polisen samtal om ett bedrägeriförsök i Malmö. En 22-årig kvinna och en 82-årig man hade väckt uppmärksamhet när de tillsammans besökt en guldbutik.
-Det skulle köpas förlovningsring och liknande. Då valde hon den dyraste ringen i stället för den snyggaste vilket är ett ovanligt beteende. Personalen tyckte att det inte stod rätt till och tillkallade väktare, säger Daniel Jonasson, inre befäl vid polisen i Malmö.
När väktaren kom dit lämnade mannen och kvinnan snabbt butiken och försvann i en bil. Väktaren noterade registreringsnumret och kontaktade polisen.
-Vi åkte sen och pratade med mannen och det visade sig att han har lite problem med minnet. Man kan nog anse att de inte är något riktigt par utan att han blir lurad av henne, säger Daniel Jonasson.
Kvinnan greps på kvällen och anhölls senare för bedrägeriförsök. Enligt polisen har hon tidigare i år anmälts för ett liknande brott mot 82-åringen.
-Då handlade det om att han hade lånat ut pengar till henne, säger Daniel Jonasson. 
Gå till toppen