Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Resenär: ”Inte ett jävla skit glad åt det här”

Hundratals resenärer strandade på Kastrup på torsdagseftermiddagen. En av dem var Svetislav Jovanovic som hamnade mitt i tågkaoset – efter 30 timmars flygning.
– Mina svordomar? Vill du höra dem? Jag kan dra en jävla harang, säger en arg Svetislav Jovanovic till Pendlarbloggen.
När Pendlarbloggen träffar Svetislav Jovanovic är han på väg hem till Karlskrona efter en utlandssemester, men istället för att bara hoppa på tåget fick han vänta i cirka fyra timmar på utomhusperrongen.
– Jag har väntat i flera timmar och det kommer fortfarande inget tåg. Ingen vet varför. De släpper inte ut oss från perrongen, här finns ingen toalett, det är kallt som satan. Jag har rest i 30 timmar och är inte ett jävla skit glad över det här, säger han.
All tågtrafik till och från Malmö C stod stilla under torsdagseftermiddagen. Strömmen bröts på grund av att en obehörig person befann sig nära kontaktledningen på bangården i Malmö.
Det var trångt på perrongen där Svetislav Jovanovic väntade, men uppe på flygplatsområdet var det ännu trängre.
Pendlaren Pia Ukkonen, som jobbar i Köpenhamn och bor i Lund, var en av dem som fastnade i folkhavet på flygplatsen. Hon blev inte ens nedsläppt på perrongen. Id-kontrollerna var helt stängda.
– Det är så mycket folk i flygplatshallen. Den är helt full och jag har aldrig sett så mycket folk förut, säger hon.
Hon och några kollegor hade tagit sig till Burger King inne på Kastrup för att kunna sitta ner.
– Jag är trött och orkar inte ens vara förbannad. Men jag orkar inte med sådant här strul längre. Ena dagen går pendlingen bra, andra dagen är det kaos.
Hur upplevde du dagen? Har du bilder? Mejla nicolai.grant@sydsvenskan.se och berätta!
Gå till toppen