Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Anlagd brand på restaurang

”Jag är väldigt ledsen. Vi skulle haft invigning imorgon” säger restaurangägaren Mohamad Hamsho i Malmö.

Vid 03.36 larmades polis och räddningstjänst till en brand den syriska restaurangen Tanoor på Sofielundsvägen i Malmö. 
– Boende på adressen hör glaskross, sen går ett larm igång och det börjar brinna, säger polisens presstalesperson Lars Förstell. 
– Hypotesen är att någon krossar en ruta, slänger in något brännbart och sätter fyr. 
I tre månader har ägaren Mohamad Hamsho arbetat med att skapa en känsla av Syrien i lokalen på Sofielundsvägen, en bit från Möllevångstorget. Mohamad Hamsho kommer ursprungligen från Aleppo i norra Syrien och öppnar restaurangen delvis för att kunna erbjuda arbetstillfällen för syriska flyktingar. När han kom fram var branden släckt, men lokalen rökfylld.
– Vad ska jag säga? Jag är ledsen. Öppningen kommer att dröja, säger Mohamad Hamsho.
Bild: Patrick Persson
Polisen misstänker inte att det skulle röra sig om ett misstänkt hatbrott. Tekniker har varit på plats på adressen för att säkra eventuella spår.
Restaurangen ska ha fått mindre skador från branden men desto större rökskador. En anmälan är upprättad om grov mordbrand.
– Räddningstjänsten kunde släcka branden relativt snabbt och det blev aldrig något behov av att evakuera, säger Erik Jeppsson, länsvakthavande befäl vid polisen i Skåne.
Bild: Patrick Persson
Lokalen ligger i ett flerfamiljshus. Brandkåren beordade boende i fastigheten att stänga dörrar och fönster och vädrade sedan ut trapphuset och restauranglokalen. 
Bild: Patrick Persson
– Platsen är nu avspärrad och kommer att låsas i väntan på en teknisk undersökning. Brandorsaken är okänd och det är det som ska undersökas, säger Erik Jeppsson.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen