Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kulladal och familjeandan

Tillsammans har de fler än 5000 framträdanden i Kulladalströjan.
Ralf Ekberg, 46, Patrik Påhlsson, 47, och Håkan Isgren, 45, är garantin för att Kulladals FF:s speciella småklubbsanda lever vidare.
– Man får nog kalla det unikt med en klubb mitt i stan som fungerar precis som en liten klubb på landet, säger Ralf Ekberg.

Trogna Kulladal. Från vänster: meste spelaren och assisterande tränaren Ralf Ekberg, lagkaptenen Daniel Jansson, huvudtränaren Patrik Påhlsson, assisterande tränaren Håkan Isgren samt lagledaren och flitige bloggaren Björn Nelin Jensen.Bild: Patrick Persson
Ralf, som hette Persson då, och ”Pålle” fanns i det pojklag tillsammans med klubbens mest kände spelare genom åren – Stefan Schwarz – som vann allt.
– Vi blev Skånemästare som tolvåringar. Det enda laget i klubben som blivit det, påpekar ”Pålle”.
– Jag tror vi var i final i varenda cup som vi var med i, säger Ralf.
Håkan Isgren, son till klubbens förste landslagsman Stig Isgren (då i IFK Malmö), tillhörde också det här pojklaget.
Ralf Ekberg toppar A-lagsframträdanden, 650 stycken. Patrik Påhlsson är trea på listan med 415.
– Det största för mig är att vi med i stort sett egna spelare nådde division 2, det som motsvarar ettan idag. Året var 1994. Vi mötte Mjällby borta i första matchen och förlorade 0-5. Jag tror jag hade fem bolltouch på hela matchen, säger Ralf Ekberg.
Att hålla till i division 3 södra Götaland är egentligen en lagom nivå för en förening av Kulladals kaliber.
Men huvudtränare Patrik Påhlsson tycker inte Kulladal ska nöja sig med det.
– Division 2 är fullt möjligt. Kanske inte nu men inom ett par års tid. Skillnaden mellan oss i Kulladal och andra föreningar i Malmö på samma nivå, är vår starka sociala verksamhet, säger ”Pålle”.
Alla känner kanske inte alla, men det är vanligt att släktleden blir många i Kulladal. Ralf har lillebror Martin i laget och systersonen Johan Mellqvist, som för två år sedan 14 år gammal blev den yngste målskytten i A-laget någonsin. Så sent som i Trettonhelgen vann 99-orna Skånecupen.
Ralfs mamma Ulla är en klenod i klubben. Hon sköter kafé och korvgrill i samband med träningar och matcher.
Två tredjedelar av årets A-trupp består av spelare som någon gång i ungdomsåren passerat ungdomslagen.
Daniel Jansson är 27 år gammal, gör sin 2016 sin elfte A-lagssäsong, de fyra senaste som lagkapten.
– Vi har så mycket gemensamt i gruppen. Ett bra gäng helt enkelt. Det är därför nästan alla stannar, menar Daniel Jansson.
Men en spelare i truppen är faktiskt headhuntad.
– Jag ringde Sebastian Rask. Fast det är så värvad man kan bli i Kulladal, säger Patrik Påhlsson.
Rask har öst in mål i träningsmatcherna och kan bli den spelare som gör att Kulladal etablerar sig i trean.
– När vi gick upp i höstas är det bästa jag upplevt som ledare. Jag är nästan chockad av utvecklingen på senare år. Vi jobbar prestigelöst tillsammans, därför lyckas vi så bra, menar ”Pålle”.
Modellen med en huvudtränare, två assisterande och en lagledare – Björn Nelin Jensen – började man med för tio år sedan när Ralf och ”Pålle” steg in bakom Tommy Johnsen.
– Det är nödvändigt att vara många ledare eftersom alla ställer upp ideellt. Det är en självklarhet eftersom det handlar om Kulladal, säger Ralf Ekberg.
Gå till toppen