Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Misstänkta rånare gripna i Limhamn

Två 17-åriga pojkar greps efter att en 16-årig flicka blivit rånad på pengar och sin mobil.

Vid kvart över ett under natten till söndagen utsattes en 16-åriga flicka för ett personrån på Linnégatan i Limhamn. Polis larmades till platsen.
– Som jag har förstått det så har en taxichafför följt efter männen och meddelat polisen åt vilket håll de tog vägen, säger Lars-Gunnar Backemyr, inre befäl vid polisen i Malmö.
Strax därefter kunde en hundpatrull spåra upp de två misstänkta gärningsmännen, två 17-åriga pojkar.
Enligt den anmälan som upprättats hos polisen gällande rån ska 17-åringarna ha tvingat av henne sin handväska och då kommit över hennes plånbok och mobiltelefon.
I samband med att pojkarna greps vid Annetorpsvägen hittades en kniv bland deras tillhörigheter, men kiven ska inte ha användts vid rånet.
En av pojkarna hade även flickans mobiltelefon på sig.
– Flickans plånbok saknades. Den vet jag inte om de har hittat ännu, säger Lars-Gunnar Backemyr.
Ingen av pojkarna är kända av polisen sedan tidigare.
Sydsvenskans fotograf Patrick Persson följde händelseföroppet nära, och enligt honom var gripandet inte polishunden Heros första lyckade uppdrag under natten, för en stund tidigare spårade han upp ett par tjuvar som gjort inbrott på en bilfirma på Djurhagegatan i utkanten av Malmö.
– Hero fick en hel del beröm av husse och en slangbit att leka med innan han fick hoppa in i polisbilen för nya uppdrag, säger Patrick Persson. 
Gå till toppen