Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Magi skapas i "Det stora tårtslaget"

Glöm vanliga jordgubbstårtor med bär och grädde. I "Det stora tårtslaget" är det tårtor på konstverksnivå som gäller.
— Deltagarna skapar tårtor som vi aldrig har sett förr i svensk tv, säger programledaren Marie Serneholt.

Marie Serneholt är programledare för Sjuans "Det stora tårtslaget". Pressbild.Bild: David Einar/TV4
Sockerpasta, penslar och guldsprej. Det är inga vanliga ingredienser som används i Sjuans nya program "Det stora tårtslaget". Åtta tårtkonstnärer ska skapa tårtor utöver det vanliga och tävla om titeln Sveriges bästa tårtdesigner 2016.
— Vi har ju sett människor baka, laga mat och grilla i tv förut, och folk älskar verkligen den här typen av program. Men det här är tårtbakning på en helt ny nivå, deltagarna är verkligen tårtkonstnärer. De skapar tårtor som vi aldrig har sett förr i svensk tv, säger programledaren Marie Serneholt.
De åtta deltagarna får ta sig an utmanande tävlingar som sedan bedöms av en jury, bestående av konditorn Mattias Ljungberg och sockerkonstnären Anette Ljungberg. Dessutom får de besök av gästdomarna Carolina Gynning, Ebba Kleberg von Sydow och Tom Sjöstedt.
Och det gäller att skapa riktig tårtmagi för att ta hem titeln.
— Det är inte bara grädde, jordgubbar och en sommartårta. Deltagarna får i uppdrag att baka tårtor som inte ser ut som vanliga tårtor, de ska efterlikna allt från maträtter till ett land, eller vara en tårta som är inspirerad av en ikonisk klänning, säger Marie Serneholt.
Serneholt, som själv är intresserad av bakning men "ligger milslångt från deltagarnas nivå", tror att tittarna kan få inspiration av programmet:
— Det är sjukt inspirerande att se de tävlande jobba, och för tittarna kommer det att bli godis för ögat.
"Det stora tårtslaget" har premiär den 7 april.
Gå till toppen