Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rosenberg hyllar nya förbundskaptenen

Janne Andersson som ny förbundskapten, det är ett val som Markus Rosenberg gillar.
– Synd bara att man är för gammal nu, säger MFF-kaptenen och skrattar.

Markus Rosenberg i matchen mot Jönköping.Bild: CARL SANDIN
Janne Andersson och Markus Rosenberg har en historia ihop.
Med Janne Andersson som tränare gjorde Markus Rosenberg succé som MFF-lån i Halmstad och blev allsvensk skyttekung 2004.
– Jag gillade honom som tränare för tolv år sedan och han har säkert inte blivit sämre, så det blir säkert bra, sa Markus Rosenberg efter MFF:s match mot Jönköping på onsdagskvällen.
Då hade Svenska fotbollförbundet bekräftat att Janne Andersson blir efterträdare till Erik Hamrén som förbundskapten för herrlandslaget i fotboll.
– Ett bra val. Jag är inte överraskad. Synd bara att man är för gammal nu, sa 33-årige Rosenberg och skrattade.
Framtiden tillhör yngre spelare och Markus Rosenberg tycker att Norrköpings guldtränare Janne Andersson har vad som krävs för att ta landslaget vidare.
– Han har varit väldigt bra på att jobba med unga spelare i Norrköping och har ett spelsätt som är väldigt förande med en tydlig spelidé, sa Rosenberg.
– Det var helt annorlunda i Halmstad och det visar att han är duktig på att hitta ett spelsätt som passar för de spelare han har. Han har tränat klubblag länge nu, så det är väl ett bra läge att satsa på något annat.
Gå till toppen