Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Molins redo efter 680 dagar

MFF-mittbacken Kári Árnason är revanschsugen mot Sundsvall. Framåt ser Guillermo Molins ut att göra sin första allsvenska match från start på 680 dagar. Supporterfavoriten är redo.

Utan sin naturliga snabbhet har Guillermo Molins fått ändra spelstilen något. ”Jag får hålla undan och sätta emot. När jag är van vid att kunna trycka mig förbi.”Bild: LUDVIG THUNMAN
– Det är vad jag har kämpat för. Konditionen känns bättre och bättre. Nu behöver jag bara få tillbaka rappheten i steget. Då får alla se vad jag har sagt hela tiden: allt kommer att bli som vanligt, säger Guillermo Molins.
Är du säker på att rappheten kommer tillbaka?
– Ja, det är jag. Exakt samma sak hände 2011 när jag skadade mitt andra knä. Min snabbhet var borta, jag åkte till Stockholm och körde med en snabbhetstränare som heter Nebez Kurban.
Guillermo Molins tränar själv snabbhet och explosivitet, men det är svårt att göra det i ett intensivt matchschema. Därför planerar han att återknyta bekantskapen med snabbhetstränaren under EM-uppehållet i sommar.
– Jag tränar hellre än att ligga på stranden, säger Guillermo Molins.
Markus Rosenberg och Guillermo Molins har som anfallsduo spelat en träningsmatch tillsammans från start: mot HJK Helsingfors.
Läs mer: Följ och kommentera MFF–Gif Sundsvall
– Vi hade ett bra samarbete med många fina kombinationer och vi tänker fotboll på ungefär samma sätt. Vi spelar hellre enkelt än komplicerat.
Guillermo Molins råkade ut för sin korsbandskada i MFF:s träningsmatch mot Partizan Belgrad den 27 juni 2014.
Den senaste allsvenska matchen från start var bortavinsten mot Elfsborg den 1 juni 2014.
Med fler minuter på planen stiger formkurvan. Ungefär så resonerar Guillermo Molins.
– Jag har skapat mycket chanser när jag fått hoppa in. Tyvärr har jag bara gjort mål mot Sundsvall i cupen, säger han.
I kväll är det Sundsvall igen för Malmö FF – men i allsvenskan. Skulle Guillermo Molins få starta innebär det att prestigevärvningen Vidar Örn Kjartansson bänkas.
Om Guillermo Molins är målsugen framåt vill Kári Árnason täta bakåt. Förlusten mot Jönköpings Södra och de tre insläppta målen finns i bakhuvudet.
– Det var en dålig match av laget, men speciellt från min sida.
Vad gick fel för dig?
– Efter misstagen blev jag passiv, ibland sätter det sig i psyket. Det är förmodligen den sämsta matchen jag har gjort på tio år. Men det finns ingen mening att älta den. Jag försöker bara få den ur skallen, få tillbaka självförtroendet och göra det enkla på planen, säger Kári Árnason.
Gå till toppen