Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu ska Lundqvist vara som bäst

Färre matcher i grundserien ska göra Henrik Lundqvist vassare i slutspelet.
Det är från och med nu som New York Rangers-målvakten ska vara som bäst.
— Förhoppningsvis har vi två månader kvar att spela, säger han.

Henrik Lundqvist, redo för ett nytt slutspel.Bild: Frank Franklin II/AP/TT
Under de första åren av NHL-karriären spelade Henrik Lundqvist konstant kring 70—72 matcher i grundserien varje säsong.
Numera är antalet matcher färre.
I år har Lundqvist vaktat kassen för Rangers i 65 matcher. En skillnad som kan tyckas marginell, men den är ändå inte obetydlig.
— Det är klart att det gör lite skillnad. Man kan träna bättre och få det här extra brejken. Det är så vi har gjort de senaste åren och det har känts bra i slutspelen också, säger Henrik Lundqvist.
När TT träffar 34-åringen är han inte på sitt bästa humör. Lundqvist sitter ensam i omklädningsrummet kort efter en tung uddamålsförlust, tittar upp under kepsen och ber om tio minuters väntan innan han över huvud taget orkar prata.
Vinnarskallen under den där kepsen är omvittnat stor. Henrik Lundqvist vill alltid vinna — och egentligen alltid spela.
Rangers-tränaren Alain Vigneault har tidigare berättat för New York Post hur Lundqvist brukar reagera när han inför säsongen får höra att andremålvakten (Antti Raanta) ska få spela 20—25 matcher.
— Då ger han mig den där galna blicken som om jag inte vet vad jag pratar om, sade Vigneault.
Lundqvist skrattar till när han blir påmind om det:
— Jag gillar ju att spela, det är det man är här för. Man är inte här för att sitta på bänken, säger han.
— Men om man ser på helheten så har vi förhoppningsvis två månader kvar att spela och då kan det vara ytterligare 25 matcher. Det gäller att vara smart.
Henrik Lundqvist gör sin elfte säsong i Rangers, men väntar fortfarande på sin första Stanley Cup-titel.
De två senaste säsongerna har laget stupat i final respektive semifinal. Nu är Lundqvist redo för ett nytt långt slutspel.
— När jag var yngre så var jag väldigt intensiv och blev tröttare snabbt. Jag har lärt mig att slappna av lite mer nu, säger han.
Jakten på årets buckla inleds under natten till torsdagen svensk tid, när Rangers inleder matchserien mot Pittsburgh på bortais. Tampa Bay tar samtidigt emot Detroit, medan de regerande mästarna i Chicago inleder borta mot St Louis.
Gå till toppen