Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kajsa Leo: Halva Malmö tycker erotisk poesi är jättespännande

Kajsa Leo möter en erotisk stämning på Poeten på Hörnet i Malmö.

Mensvärk, mina vänner, är en plåga värre än livet självt. X antal piruetter runt toalettstolen och en dos morfin med utgånget bäst före-datum senare känner jag mig redo för lite erotik.
Poeten på hörnet på Södra Förstadsgatan tillhör samma kategori som pudelsalongen på Ronnebygatan och Britt-Maries porslinsmålning på Amiralsgatan. Små, gåtfulla och en aning kufiga kryp-in som behövs för att inte Malmö ska likna ett enda stort espressohus utan själ. Kvällens tema är alltså erotik och vi tvingas sitta på golvet för plötsligt tycker halva Malmö att poesi är jättespännande. Ariel Held läser ur sin roman ”Säg inte det här till någon” med en skånska så sensuell att den skulle kunna få mig att ligga med Donald Trump. Det är en märklig upplevelse att sitta bland främlingar och lyssna på scener om daddy play och om sats som är som varm havregrynsgröt. Auditiv orgie är väl kanske att ta i, men nog fan är det intimt.
Därpå följer en inte lika kittlande men nog så intressant diskussion. Bör den erotiska litteraturen sträva efter att krossa heteronormen, att utmana det omedvetet sexistiska? Eller ska den skrivas hämningslöst och politiskt inkorrekt med en enda fråga i bakkönet: BLIR EN KÅT? Själv vet jag inte var jag står, jag vill bara höra mer om den där havregrynsgröten.
Kvällen avrundas med Brita och Carl-Erik, en duo från den fiktiva kursgården Lust till Gud som i präktig kjol och brun nylonskjorta sjunger folkvisor med texter så snuskiga att änglarna gråter. Roligast är det när en ganska oskyldig text förvandlas till ren synd med hjälp av kroppsspråk och ljudeffekter.
När jag vinglar ut ur poetens hörna känner jag mig mer upplyft än på länge och jag är redo att glömma parkeringsincidenten och försonas med min vagina. Eller som Brita och Carl-Erik konsekvent kallar den, kuttan.
Gå till toppen