Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Kvoteringsmålet nås inte

Sakta men säkert ökar andelen kvinnor i börsbolagens styrelser. Men regeringens mål om minst 40 procent i höst kommer inte att nås. Därmed kan en ny kvoteringslag bli verklighet.

— Det här är en avstämning av hur det ser ut just nu och vi kommer ta ställning när vi ser helhetsbilden, säger justitieminister Morgan Johansson till TT.
Ett lagförslag kan komma:
— Vi jobbar vidare med ett lagförslag. Vi sa ju att det kan komma lagstiftning om man inte når upp till 40 procent. Det är fortfarande aktuellt, det går åt rätt håll men det går inte tillräckligt fort, fortsätter han.
Annika Elias, ordförande för chefsorganisationen Ledarna, är inte imponerad:
— Det är obegripligt att svenska företag inte kan rätta till det här en gång för alla och se till att man får jämställda bolagsstyrelser, säger hon.
Enligt stiftelsen Allbrights sammanställning så här långt, när 214 av 282 valberedningar lämnat sina förslag, ser det ut att landa på i snitt 30 procent kvinnor i styrelserummen när vårens alla bolagsstämmor har hållits. Det innebär i sådana fall en ökning från 28 procent i fjol.
För att nå 40 procent krävs att ytterligare 181 män byts ut mot kvinnor.
Annika Elias hade hoppats att företagen skulle lösa underskottet av kvinnor i styrelserna på egen hand, men tror att en kvoteringslagstiftning nu är nödvändig.
— Det vi vill se är att man väljer styrelseledamöter utifrån kompetens och inte utifrån gamla schablonföreställningar om vem som är lämpad att leda företag, säger hon.
Omkring en tredjedel av bolagen som hittills har lämnat sina förslag eller avverkat sin stämma får en jämställd styrelse.
Gå till toppen