Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zlatan Ibrahimovic på Rosengård – fick smällare kastad mot sig

Zlatan kom hem till Rosengård i dag för en reklaminspelning. Hundratals barn strömmade till för att se superstjärnan – som gav sig av strax efter att en smällare kastats nära honom.

Film: Mostafa Naffah (Sydsvenskan har redigerat bort klippets andra del, som visade smällen, efter att fotografen bakom den delen inte längre ville att vi skulle visa det)
Zlatan Ibrahimovic dök helt oannonserat ut i sina gamla kvarter kring Cronmans väg på Rosengård på torsdagseftermiddagen. På Zlatan court spelade han enligt uppgift in en reklamfilm för Volvo.
– Han anlände vid 16.30. Jag fick höra det av någon som jag känner som känner någon som känner någon, säger Malmöbon Nicklas Johansson som inte ville missa stjärnbesöket.
– Klart man är nyfiken när han kommer till stan.
Zlatan spelade in reklamfilm vid Zlatan Court.Bild: Nicklas Johansson
Även Mostafa Naffah, som bor på Sorgenfri, skyndade sig dit för att titta på stjärnan.
– Min kusin har en balkong där och skickade en snap att Zlatan var där. Jag tog cykeln direkt och cyklade dit och bara slängde cykeln för att få se honom.
Mostafa Naffah berättar att platser var avspärrad med band där det stod filminspelning och flera kamerateam filmade. Till och med på taken fanns kameror.
– Det fylldes på med folk hela tiden. Till slut kunde man inte köra in med bilar.
Enligt Nicklas Johansson blev det snabbt minst 200 barn som samlades runt platsen, och det gjorde att kamerateamen fick svårt att hitta filmvinklar utan fullt av människor.
– De försökte få folk att flytta sig.
Bild: Mostafa Naffah
Nicklas Johansson uppfattade det som att filmteamen till sist fick avbryta för att det blev för mycket folk. Men enligt Mostafa Naffah, och även andra läsare, bröts inspelningen av att någon kastade en smällare i närheten av Zlatan. Smällen syns också på film.
– Han sa ”vad håller ni på med, vad sysslar ni med”. Sen gav han sig tillbaka sig till bilen han satt i och så åkte de två minibussarna iväg i full fart. Han måste ha blivit riktigt arg.
Ingen uppfattade vem som kastade smällaren, enligt Mostafa Naffah, som tycker att händelsen är tråkig.
– Man hade velat se mer av Zlatan.
Josef Bayati var också på plats med sina kompisar och även han fångade på film när någon kastade smällaren.
– Zlatan blev lite arg och chockad. Han sprang tillbaka till bilen.
Enligt Josef Bayati verkade det som om Zlatan hade velat spela klart reklamfilmen, men att det var för osäkert.
– Nu är han säkert redan tillbaka i Paris.
Staffan Lamm på reklambyrån Forsman och Bodenfors – som står bakom Volvos reklamfilmer "Made by Sweden" – vill inte säga något om inspelningen på Rosengård utan ber tidningen att ringa en annan dag.
– Jag kan inte kommentera detta just i det här skedet. Jag är ledsen.
Gå till toppen