Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anlagd brand på behandlingshem i Tjörnarp

Natten mot fredagen utbröt en brand på ett HVB-hem i Tjörnarp utanför Höör. Andra branden på ett halvår mot samma behandlingshem.

På boendet, som ligger ensligt i skogen, finns pojkar mellan 15 och 18 år som placerats där av socialtjänsten i sin hemkommun för vård. Det kan också röra sig om ensamkommande flyktingpojkar.
Klockan 03.52 fick SOS Alarm ett samtal från ett tidningsbud som passerat och noterat branden.
– Han har sett att det brinner ordentligt i två olika byggnader, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.
Polis, ambulans och räddningstjänst beger sig till platsen för att evakuera de åtta pojkarna på boendet och släcka branden.
– De påträffar ett par brandhärdar och utrymmer huset. Eventuellt har någon vätska slängts ut på väggen som man har sätt eld på.
Klockan 05.56 är branden helt släckt. Platsen är nu avspärrad i väntan på brandplatsundersökning.
– Det kommer säkert att rubriceras som mordbrand. Sätter man eld där folk ligger och sover medför det en uppenbar risk för liv och hälsa, och då är det mordbrand, säger Stephan Söderholm.
Ingen person skadades fysiskt i branden.
Enligt föreståndaren har inte några av pojkarna behövt evakueras. Däremot kommer boendet troligen att behöva ett nytt kök.
Det nu brandhärjade behandlingshemmet drabbades av en anlagd brand så sent som 30 oktober i fjol. Också då började branden strax innan klockan fyra på morgonen, och också då genom att en brandfarlig vätska hällts in eller på byggnaden och antänts.
Gå till toppen