Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fotbolls-EM visas på storbildsskärm på torget i sommar

Det blir fotbollsfeber på torget i Staffanstorp i sommar. Kommunen har beslutat att visa Sveriges matcher på storbildsskärm.

Zlatan Ibrahimovic och hans lagkompisar kommer att kunna ses på storbild i Staffanstorp.
Staffanstorps kommun väljer nu att upprepa satsningen på fotbollsfest i byn. I höstas visades matchen mellan Zlatans PSG och Malmö FF och förra gången det var fotbolls EM sändes också matcherna på utomhusteve.
– Fotboll är något som intresserar många och det är väldigt brett. Det är unga, gamla, män och kvinnor som samlas. Det känns kul att vi kan ordna något sådant i Staffanstorp, säger Christian Sonesson (M) kommunstyrelsens ordförande.
Tanken är att Sveriges tre matcher i gruppspelet ska visas. De spelas den 13, 17 och 22 juni mot Irland, Italien respetive Belgien. Går laget vidare så kan det bli fler matcher.
Kommunen hoppas kunna engagera lokala idrottsföreningar i arrangemanget. För fyra år sedan stod föreningarna på torget och sålde korv och fika. Christian Sonesson hoppas på ett liknande upplägg i år.
– Då gick företag in och sponsrade, så att hela vinsten från försäljningen kunde gå till föreningarna, säger han.
Själv hoppas Christian Sonesson kunna komma och se några matcher på torget.
– Jag är absolut intresserad. Fotboll engagerar de flesta, säger han.
Gå till toppen