Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pingisklubben kastade om tävlingsreglerna för jämnare matcher

Ljunghusens MIF kastade om tävlingsreglerna – och fick en deltagarsuccé med nya Höllviken cup. Nu hoppas klubben att fler ska hitta till pingisborden.

Gustav Holtz (till vänster) och Axel Hall (till höger)var två av spelarna som tog chansen att tävla i Höllviken cup.
När Ljunghusens MIF bestämde sig för att arrangera sin första bordtennistävling funderade de mycket kring hur man skulle kunna göra för att få jämna och roliga matcher. De bestämde sig för att gå ifrån det klassiska sättet att dela in spelarna, efter ålder och kön, och istället se till deltagarnas rankning.
– Det blir mycket roligare att åka ut på en tävling för första gången om man har chans att ta ett set eller två, kanske till och med vinna en match. Det ger inte mersmak att direkt i sin första tävling få möta den som är bäst i ens ålder och få storstryk. Det ska vara en kul upplevelse att tävla, säger Birgitta Johansson, aktiv i klubbens styrelse.
Den nya indelningen innebar att en 9-årig nybörjare bara kunde möta andra nybörjare. Och att de allra vassaste spelarna fick möta varandra, oavsett ålder eller kön. Resultatet blev en deltagarstorm vid turneringen häromveckan.
– En klubb som man normalt inte ser så mycket ute på tävlingar skickade 23 spelare. Totalt hade vi 180 starter och av dem hade 66 nya licenser. Så många bestämde sig alltså för att tävla för första gången i vår tävling, säger Brigitta Johansson om succén.
Nu hoppas klubben att Höllviken cup kan bli ett årligen återkommande arrangemang. Härnäst planerar klubben inför klubbmästerskapet och sommarens pingisskola och läger.
– Vi satsar mycket på våra ungdomar i föreningen och ser gärna att fler ska hitta till denna roliga sport, säger Birgitta Johansson.
Gå till toppen