Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

40-årskalas för Sveriges äldsta Burger King

Häromveckan stängde McDonald’s på Gustav Adolfs torg efter 35 år. Men grannen Burger King är torgets riktiga hamburgerveteran och fyller nu 40 år. På lördag blir det kalas.
I slutet av april 1976 slog Sveriges första Burger King-restaurang upp dörrarna vid Gustav Adolfs torg i Malmö. Sedan tidigare fanns det då bara en Burger King i Europa, närmare bestämt i Madrid. Idag är läget ett helt annat. Nu finns det över 100 Burger King-restauranger runtom i Sverige, varav 21 i Skåne.
Nu är det dags för den allra första hamburgerrestaurangen i kedjan att fira sin 40-årsdag. Kalaset är förlagt till lördag den 23 april. Ett whopper meal kommer att kosta lika mycket som restaurangen fyller och sen blir det ansiktsmålning, ballongfigurer och andra överraskningar.
Sedan McDonald’s stängde vid Gustav Adolfs torg så har grannen Burger King blivit den mest lönsamma restaurangen i Malmö.
– Vi har såklart fått fler kunder. Det är fortfarande mycket människor på torget och nu kommer de till oss, säger Morgan Jallinder som är vd för NSP som driver Burger King på Gustav Adolfs torg.
Några ytterligare Burger King-restauranger är inte på gång i Malmö. Tvärtom kommer en snart att försvinna. Burger King-restaurangen vid Stortorget ska förvandlas till en KFC-restaurang, men ännu inväntar de ett bygglov för att få bygga om.
Burger King på Gustav Adolfs torg 1987.Bild: Magnus af Geijerstam.
Håll koll på Malmös restaurangliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen