Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Malmö Redhawks kan rata sin skyttekung

Forwarden var lagets skyttekung med 14 SHL-mål. Men tveksamt om Malmö Redhawks erbjuder Björn Svensson nytt kontrakt.
Björn Svensson gjorde vann Malmö Redhawks interna skytteliga. Han gjorde 14 SHL-mål.Bild: ANDREAS SANDSTRÖM
– Klart att man sajnar spelare för vad de har gjort och kanske tittar på vad de kan göra. Var i hierarkin ska Björn in? Vi har fyllt på däruppe, säger Patrik Sylvegård, sportchef och vd i Malmö Redhawks.
– Det kanske inte finns plats för honom uppe i hierarkin. Och är han beredd att spela i fjärdekedjan? Jag tror inte det. Sedan är det inte bara vad jag tycker, utan också vad tränarna tycker.
För närvarandelägger Patrik Sylvegård tillsammans med tränarstaben de sista bitarna i lagpusslet.
Av spelarna med utgående kontrakt är det, förutom Björn Svensson, ävenMathias Tjärnqvist och Christoffer Forsberg som diskuteras.
– Vi har lite ångest över de sista positionerna. Skälen till besluten kan vara olika saker: ekonomiskt, hur personen funkar i gruppen, tror vi att den här killen kan ta nästa kliv för oss.
Hur gör ni med Mattias Persson, en finesspelare som har kontrakt?
– Han har haft en tuff säsong med mycket skador och är fortfarande skadad. Hierarkimässigt ska han vara en kreativ spelare. Spela powerplay.
– Det kommer att bli jättetufft för ”Matte” i år. Han ska upp till bevis. Funkar det inte och han inte får istid, då får vi ta det därifrån, säger Patrik Sylvegård.
Gå till toppen