Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Redhawks nobbar sin skyttekung

Beskedet har kommit. Malmö Redhawks förlänger inte kontraktet med sin skyttekung Björn Svensson.
Björn Svensson får inte vara kvar i Malmö Redhawks.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
– Det är ett av de mest överraskande besluten som jag varit med om under mina nitton år i agentrollen, säger Gunnar Svensson, agent och pappa till Björn Svensson.
– Men det är klubbarna som bestämmer vilka spelare de vill ha. Så ser spelreglerna ut, fortsätter Gunnar Svensson.
Beslutet kom emellertid inte som en blixt från klar himmel. Det står tydligt och klart att Redhawks vill bygga laget med en tydlig rollfördelning. Häromdagen uttalade sig Redhawks sportchef och vd Patrik Sylvegård i Sydsvenskan om Björn Svenssons möjligheter till kontraktsförlängning: ”Var i hierarkin ska Björn in? Vi har fyllt på däruppe”.
29-årige Björn Svensson är en Malmöprodukt som gjorde fjorton SHL-mål och därmed vann klubbens interna skytteliga (tillsammans med Andreas Thuresson som gjorde lika många mål).
– Björn hade velat vara kvar, men nu måste han ha ett nytt jobb, säger Gunnar Svensson.
Läs också Rollerna huvudsaken för huvudtränaren
En hårt jobbande forward som kan producera brukar sällan gå arbetslös särskilt länge.
En annan intressant aspekt är Magnus Pääjärvi Svensson – NHL-spelare med utgående kontrakt. Om Pääjärvi bestämmer sig för att göra en omstart i Sverige, hur påverkas han av att brorsan Björn Svensson inte är kvar i moderklubben?
Gå till toppen