Sport

Falsterbospelare tog sensationell seger på Sunshine tour

Christofer Blomstrand är på väg. 24-åringen från Skanör, som representerar Falsterbo GK, tog på söndagen sin största seger när han vann Zambia Open på Sunshine tour efter en makalös slutrunda.
I kraftig vind spelade Blomstrand det sista varvet på 63 slag – fem bättre än någon annan – och vann tävlingen med tre slag.
– Jag hade lite flyt idag, faktiskt. Men det behöver man ha om man vill stå här som mästare, sa Blomstrand i Sunshine tours Youtube-kanal efter vinsten.
– Det här är nog min största seger, så jag är verkligen glad.
Christofer Blomstrand är i Afrika med det uttalade målet att ta sig till Europatouren från ett lite annat håll än det gängse för svenska spelare. Och med segern i Zambia har han lagt en bra grund.
– Målet är att ta mig in i topp femtio, så jag kan komma med till tävlingarna som är samarrangerade med Europatouren nästa säsong. Jag vet inte hur högt jag kommer på rankningen efter det här, men jag hoppas att jag kan fortsätta.
När bloggen nådde honom några timmar efter segern sa han så här:
– Det var mer eller mindre felfritt idag.
Han har sambon och sonen på åtta och en halv månad kvar hemma i Skanör och ser fram emot en återförening snart, även om det efter söndagens seger väntar en bonustävling nästa vecka.
– Det är klart att det är jobbigt att vara borta, men man kan inte få allt på en gång.
Både familjen och den svenska golfpubliken kommer att se mer av Christofer Blomstrand under sommaren, då Sunshine tour tar uppehåll.
Gå till toppen