Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Carvalho värmde men MFF spelar som aprilvädret

Funderade på fullt allvar på att ta vårjackan när det var dags att åka till stadion, solen värmde ju en bra bit över de 10 grader termometern visade.
Sprang efteråt småhuttrande i vinterjackan - ett klokt beslut i alla fall - till bilen och körde hem med snöslask piskande på rutan, medan temperaturen rasade till 2,5 grader.
Och tänkte på att MFF denna allsvenska start är just som aprilvädret, väldigt oförutsägbart, värmande ena minuten, iskallt nästa, skönt stundtals, bedrövligt ibland. Så när det skulle avgöras så var det förstås en kylig norrmans känsliga högerfot som placerade bollen på en sydländskt het uruguayares huvud.
"Beställde" faktiskt Magnus Wolff Eikrems hörnserve på Felipe Carvalhos panna i vår liverapportering sekunderna innan de båda levererade. Carvalho är ett monster med sin spänst och kraft på hörnor och äntligen hade Eikrem någon att sikta på.
Vi såg potentialen, råämnet, i Carvalho förra sommaren, sedan hände inte så mycket. Men målet var en kick för honom och han gjorde en inspirerad och fläckfri försvarsinsats efter det - en sådan där som lovar så mycket mera för framtiden.
Men ska det ske, måste han lära språket - för han är väl inte så bekväm att han iskallt räknar med att potentialen ska ge ett kontrakt i Spanien eller Portugal? Ansvaret är både MFF:s och hans eget - lös det!
Annars var det som sagt en match som var lika instabil som aprilvädret, dock tyckte jag med fler positiva inslag för MFF än vad många andra verkar anse. Stabilare än tidigare, ett lag där alla hjälpte varandra försvarsmässigt så att det faktiskt gick väl så bra med innerback tre (Brorsson) och fyra (Carvalho).
Från att ha varit en defensiv formsvacka, har denna blivit offensiv i stället, förstärkt av att Markus Rosenberg nu är skadad.
Han, Guillermo Molins och Vidar Örn Kjartansson har gjort ett mål vardera i allsvenskan. Det är för lite och islänningens spel är fortsatt ett mysterium. Även om han plötsligt började kriga när Rosenberg klev av, så är han närmast ovän med bollen.
Det här med övergången till Allan Kuhn-fotboll, kan förstås diskuteras. Det handlar mest om att försöka få ut mesta möjliga arbetsinsats av varje individ just nu. Men det var ett känsligt drag av Kuhn att mot slutet skifta positioner och skicka in Eikrem centralt och den för dagen briljante Erdal Rakip till kanten i slutskedet för att få balans mot Djurgårdens slutoffensiv.
MFF bör med fingertoppskänsla använda formstarka spelare även mot Göteborg - just de båda borde vara självskrivna, men i övrigt finns en del att fundera på.
Dagens mest oväntade kommentar var Pelle Olssons sågning av gräset på stadion. Som gräskramare, tycker jag egentligen inte att plasttränare har yttranderätt i frågan.
Men han har en liten poäng - jag pekade tidigt i våras på att planen såg väldigt tunnhårig ut - och då blir den hård. Den borde vara tätare och mer frodig. Det är min gräsmatta, dock med otillbörlig hjälp av ogräs vilket är nästan lika illa som plast. Fast bara nästan.
Gå till toppen