Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Utredning om Idalaskolan blir offentlig

Imorgon offentliggörs utredningen om Idalaskolan.Kommunstyrelsen kommer att fatta beslut om både den skolan och Mårtenskolan den 25 maj. Innan dess ska berörda få möjlighet att lufta synpunkter på offentliga möten med politiker.

Gamla Idalaskolan var fuktskadad.Bild: Thomas Löfqvist
Mötet om Idalaskolan och skollokalsbehovet i Veberöd ska äga rum den 10 maj klockan 18 i en ännu inte bestämd lokal i Veberöd.
Veberödsutredningen kommer att offentliggöras under tisdagen i samband med att handlingarna till kommunstyrelsemötet den 3 maj skickas ut. Frågan finns med på dagordningen till mötet den 3 maj, men kommer att bordläggas till den 25 maj för att man ska kunna ta in synpunkter från föräldrar och andra berörda, uppger kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S).
Läs mer: Analys: Färre nya skolor möjlig miljardbesparing
Den 16 maj klockan 18 är det dags för motsvarande möte om Mårtenskolan.
Utredningen om Mårtenskolan är klar och som Sydsvenskan tidigare berättat föreslår tjänstemännen att skolan inte ska byggas upp igen. "Utredningen visar att Mårtenskolan bör integreras i andra skolor då kapaciteten i andra befintliga skolor räcker. Det är möjligt och dessutom bättre att bygga ut befintliga skolor samt att satsa på nya skolor i utbyggnadsområdet Brunnshög än att bygga upp Mårtenskolan", skriver tjänstemännen.
Gå till toppen