Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Welch kan bli helt Rhett

Modos backbjässe Noah Welch är klar för Malmö Redhawks och nu öppnar klubben dörren för hans svåger: Rhett Rakhshani.– Rhett hade varit en riktigt bra spelare för Malmö, säger Patrik Sylvegård, sportchef och vd i Malmö Redhawks.

Noah Welch.
Forwarden Rhett Rakhshani, 28 år, spelade den senaste säsongen för Linköping.– Nichlas Hardt har pratat gott om honom. I vår bok är Rhett en väldigt bra spelare och kille. Sedan får vi se vad som händer, säger Patrik Sylvegård.Sydsvenskan har tidigare berättat att Noah Welch var på gång till Redhawks. Kontraktet är på ett år och backen ska vara på plats den 1 augusti. Det handlar alltså inte om ett artistkontrakt, där Welch ansluter senare, som fallet var i Modo.– Noah är med från början, säger Sylvegård.Den 33-årige Harvardutbildade amerikanen har fem SHL-säsonger bakom sig. I år var Noah Welch med om Modos degradering, men året innan vann han SM-guld med Växjö.– Det är den typen vi har letat efter. En som kan spela mycket och samtidigt vara tuff om det behövs, säger Patrik Sylvegård.– Jag ser Noah Welch och Nils Andersson som ett backpar. En rejäl pjäs bredvid Nisse. Noah är en ledartyp, fortsätter Patrik Sylvegård.Redhawks har nu sju backar på kontrakt.– Vi vill ha åtta backar, men den sista platsen ska våra juniorer kunna slåss om. Det är viktigt att ge energi till vår ungdomsverksamhet, annars kväver vi den, säger Patrik Sylvegård.Ni har elva forwards, hur många ytterligare vill du ha in?– Vi vill totalt ha fjorton eller femton forwards, säger Sylvegård.Det är fortfarande inte omöjligt att Mathias Tjärnqvist och Christoffer Forsberg får sina kontrakt förlängda.– Sedan vill vi gärna hitta en center ytterligare, men det är inte lätt, säger Patrik Sylvegård.Med Rhett Rakhshani skulle det innebära full besättning.
Läs alla artiklar om: Rakhshani till Redhawks
Gå till toppen