Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ytterligare avhopp för Bodil Rosvall Jönsson

Bodil Rosvall Jönsson lämnar även vd-posten för regionbolaget Business Region Skåne. För två veckor sedan avgick hon som näringslivschef.

Bodil Rosvall Jönsson.Bild: Peter Frennesson
Avhoppet från tjänsten som näringslivschef i Region Skåne ska ha berott på oenighet med ledningen efter en omorganisation av avdelningen för regional utveckling.
Nu avgår Bodil Rosvall Jönsson även som vd för Business Region Skåne, ett ansvar som gått hand i hand med jobbet som näringslivschef. Det uppger nyhetstjänsten Rapidus.
– Det har varit ett av två uppdrag som ingått i min tjänst, och jag lämnar alltså båda, säger hon till Rapidus.
Den nya avdelningen för regional utveckling ska vara på plats i sommar och innebär en sammanslagning av enheten för samhällsplanering och enheten för näringsliv. I denna förändring avskaffas även chefsposterna för de båda enheterna.
Bodil Rosvall Jönsson har varit näringslivschef för Region Skåne sedan 2012. Den tjänsten har tillfälligt tagits över av Gudmunder Kristjansson som sitter kvar fram tills att den nya organisationen är på plats.
Gå till toppen