Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Konstnärlig frihet med poängkrav

Skickligare spelare kan behöva lösare tyglar för att maxprestera. Den konstnärliga friheten lär Malmö Redhawks tränare Peter Andersson bjuda på.
Peter Andersson.
Kändes som om den förre Redhawkstränaren Björn Hellkvist mer ville stöpa om spelarna till kuggar i maskineriet.
Taktiken och det hårda hemjobbet sattes främst. Det var en del av etableringsprocessen. Kreativiteten blev dock lidande. Misstänker starkt att Peter Andersson kan tumma lite på toppspelarnas arbetsetik i den egna zonen – om han i gengäld får förväntad produktion. En viss konstnärlig frihet i utbyte mot poäng.
Lagbygget hittills skvallrar om att en naturlig uppgradering håller på att ske, åtminstone på pappret. Helt enligt planen, eftersom Redhawks har mellan sex och åtta miljoner kronor mer i tv-pengar kommande säsong.
Tre målvakter, sju backar och elva forwards är nu på kontrakt. Hittills är fem spelare nyförvärv.
Medelåldern på truppen är 27 år. Med en så förhållandevis hög snittålder räknar säkert klubbledningen med att laget ska prestera per omgående nästa säsong och verkligen utmana om en slutspelsplats.
Glöm emellertid inte att de två mest namnkunniga nyförvärven så här långt – Ilari Filppula och Noah Welch – är 34 respektive 33 år.
Ålder är bara en siffra, även om den kan vara inlindad i spindelväv eller mossbevuxen, men finns det något under som gnistrar kan det vara värt besväret.
Så går nog resonemanget.
Hellre en artistisk gamling som har spetskompetens än en yngling som är lojal men trubbig och under utveckling.
Jag minns att Peter Andersson inte riktigt förstod min åldersrelaterade fråga när han spelade VM för Sverige i Tyskland 2001, då var han 35 år.
Och kom ihåg att Peter Andersson faktiskt hoppade in som back i två allsvenska matcher för Redhawks som 43-åring säsongen 2008-09.
En ganska stor stomme är kvar från förra säsongen och det är alltid en trygghet med närproducerat. Sedan behöver förstås Malmö Redhawks säkra återväxten. Varför inte låta ett par juniorer vara i Pantern? Härdas i den allsvenska miljön och underlätta det svåra steget in i SHL.
Gå till toppen