Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MP-politiker bakom inbjudan av Usama bin Ladins mentor

Det är en miljöpartistisk politiker som bjudit salafisten Salman al-Ouda till Malmö.
Bakom inbjudan står Kamal al-Rifai som inte bara är ordförande i Syriska föreningen – utan också sitter i MP:s styrelse i Burlöv.

Kamal al-Rifai (längst till höger) tillsammans med delar av styrelsen i MP Burlöv samt språkröret Gustav Fridolin och riksdagsledamoten Karin Svensson-Smith.Bild: Miljöpartiet
Efter bostadsminister Mehmet Kaplans avgång och partistyrelseledamoten Yasri Khans vägran att ta kvinnor i hand har en intensiv debatt uppstått om att Miljöpartiet inte förmått hålla rågången mot islamister.
Läs också Usama bin Ladins mentor till Malmö
Nu har en av partiets företrädare i Burlöv bjudit en världsberömd salafistisk predikant för att tala i Amiralen i Folkets Park i Malmö.
Och det är inte första gången.
För två år sen bjöd Kamal al-Rifai in en föreläsare vid namn Mohammed Rateb Al-Nablusi till en liknande gala för Syriens barn.
Läs också Miljöpartiet Skåne: "Det här är mycket allvarligt"
Denne hade i tv-sändningar uttalat att homosexualitet borde straffas med döden.
Den gången stoppade Malmö stad efter avslöjandet ett bidrag på 25 000 kronor till galan.
Gå till toppen