Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

70-talshuset uppdaterades till en sommar-oas

Vid sidan av centercourt i Båstad med fri utsikt över Laholmsbukten, har Efva och Richard Hultin sitt sommarhus. Ett sjuttiotalshus som renoverats för att passa ett skönt sommarliv med både familj och vänner.

I vardagsrummet har Efva inrett utifrån den fyrkantiga zebramattan från Gant Home. Bordet har hon ritat själv och fått tillverkat hos Bröderna Perssons specialsnickerier i Bromölla. Stolarna runt matbordet är från Tom Dixon. Fåtöljerna är Börge Mogensens ”Den spanska stolen” och är köpta på auktion. Ljusstake av Tom Dixon.Bild: Peter Erlandsson
I början av 1900-talet köpte Ludvig Nobel, bror till Alfred Nobel stora delar av marken i Båstad. Allt bebyggdes inte meddetsamma. På 1970-talet blev Efva och Richard Hultins område slutligen uppköpt av en byggmästare som bebyggde alla tomter med likadana hus. Som man så ofta gjorde på sjuttiotalet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen