Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Fler Frölundaspelare kan straffas

Fler Frölundaspelare än Mats Rosseli Olsen kan straffas efter planstormningen på Gamla Ullevi. Klubben hade under torsdagsförmiddagen samtal med minst tre SM-guldmedaljörer om vad som hände innan Rosseli Olsen sprang in på arenan.

Mats Rosseli Olsen förs av planen.Bild: Adam Ihse/TT
— Vi tar det på högsta allvar. Vilka åtgärder vi vidtar kommer att stanna internt. Men vi har för avsikt att fullfölja de två år som finns kvar på Mats Rosseli Olsens kontrakt, förklarade Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler vid en pressträff i Frölundaborg.
Huvudpersonen själv var inte närvarande. Tidigare på dagen hade han i ett pressmeddelande sagt sig vara djupt ångerfull och bad både Frölunda, IFK Göteborg och supportrarna om ursäkt. Sedan gav han sig i väg till den norska landslagssamlingen inför hockey-VM i Ryssland som inleds nästa vecka.
— Han gjorde fel, men han är en ung pojke på 23 år och det måste finnas rum för att göra misstag, säger norske förbundskaptenen Roy Johansen till norska nyhetsbyrån NTB.
Det är fortfarande oklart vad som gjorde att landslagsspelaren sprang in på arenan i samband med speluppehållet under matchen mellan IFK Göteborg och Malmö. Frölunda talar i ett pressmeddelande om en "utmaning som var tänkt som något positivt men som spårade ur".
Enligt Christian Lechtaler trissade några av spelarna varandra.
— Jag var själv inte där. Spelarna var där som privatpersoner. Men vad jag förstått blev det en utmaning mellan grabbarna som nådde abnorma höjder.
TT: Det har talats om att Rosseli Olsen skulle få 75 000 kronor om han sprang in på planen?
— Det stämmer inte.
TT: Förekom det någon annan summa?
— Det har jag ingen uppgift om.
Enligt polisen i Göteborg har en anmälan om "brott mot ordningslagen" lämnats in för att en person olovligen tagit sig in på arenan.
— Det är inte bra för vårt varumärke. Det är tyvärr ett steg tillbaka i vårt värdegrundsarbete, säger Christian Lechtaler.
Gå till toppen