Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rasistanmäld polis anmäld på nytt

Den polis i Småland som omplacerats sedan han kallat en person "arabjävel" har anmälts på nytt. Mannen ska ha sagt liknande saker till en kollega i fikarummet, rapporterar flera medier.
Den polis i Småland som omplacerats sedan han kallat en person "arabjävel" har anmälts sedan han ska ha sagt liknande saker till en kollega i fikarummet. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Det var vid ett ingripande på ett asylboende i Emmaboda i tisdags som en inspelning gjordes när polisen ropade "åk hem din jävla arabjävel, åk hem till ditt jävla land".
En brottsutredning inleddes och chefsåklagare Jan Pernvi vid särskilda åklagarkammaren, beslutade att en förundersökning skulle inledas.
Händelsen i fikarummet inträffade efter ingripandet i Emmaboda. Men den här gången inleds ingen förundersökning.
— Det som hände klassas som förolämpning men eftersom det inte skedde under polisens myndighetsutövning utan i fikarummet är det bara den utsatte själv som kan väcka åtal. Så är det alltid när det gäller förolämpning, säger Jan Pernvi till SVT Nyheter Småland.
Gå till toppen