Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Triumf för Goop och Your Highness

För fyra år sedan vann Fabrice Souloy Olympiatravet med svenskfödde Commander Crowe. På lördagen blev det ny seger för den franske topptränaren med svenska stoet Camilla Highness. I sulkyn Björn Goop.
— Väldigt kul att få vinna ett så stort lopp på hemmabanan, sade Goop.

Your Highness och Björn Goop vann Olympiatravet.Bild: FRIDA WINTER / TT
Olympiatravets final blev ett händelserikt lopp. Det var fajt om varje decimeter under de två varven på Åbytravet. Från början var Peter Untersteiner nära att ta spets med B.B.S Sugarlight mot On Track Piraten, men fick ge sig. I första kurvan var Untersteiner på väg ner i rygg på ledaren men den positionen ville även Robert Bergh ha med Nahar. Det slutade med galopp för den sistnämnde i en tajt situation. Untersteiner dömdes till tre dagars körförbud samt 15 000 kronor i böter för störning av medtävlare.
I utgången av den andra kurvan galopperade B.B.S. Sugarlight kort, vilket gav Mosaique Face möjlighet att gå ner i rygg på ledande On Track Piraten.
— Det hände mycket och det var högt tempo (1.10,3 första varvet), vilket gynnade oss. Även om det var tufft för oss ute i tredjespår i början hamnade vi ändå rätt så bra på det som tvåa i andraspår. Your Highness kändes bra hela vägen och jag vet ju att hon alltid går ända in i mål, en tuff märr, sade Björn Goop.
Vinnartiden 1.10,9 är svenskt rekord över medeldistans. Your Highness fick 1,5 miljoner kronor i prissumma och har nu 6,6 miljoner på kontot. Stoet började karriären hos Ulf Stenströmer för fem år sedan. Hon visade tidigt hög potential och Björn Goop körde henne till 14 segrar i Sverige.
Förra hösten flyttades Your Highness från Axevallatränaren Stenströmer till Fabrice Souloy i Frankrike och där har det blivit succé. Under vinter-meetinget på Vincennes i Paris har hon gjort sju starter och tagit sex segrar. Direkt efter segerloppet blev hon inbjuden till Elitloppet om en månad.
Your Highness var en dryg längd före Sauveur i mål. Åke Lindbloms sexåring tvingades trava drygt sista varvet utvändigt om ledande On Track Piraten men fullföljde strålande till silverplatsen.
— Jag är jävligt nöjd med hästens prestation, han gjorde ett kanonlopp. Men man vill ju vinna, sade Åke Lindblom.
— Jag hade koll på att vi skulle slå On Track Piraten redan 700 meter kvar och i sista sväng fick man ju upp segerhoppet. Men Your Highness fick loppet i rygg på oss och inne på upploppet förstod jag att vi inte skulle vinna.
Franska stoet Anna Mix spurtade fint till tredjeplatsen. B.B.S. Sugarlight kom fram invändigt på open stretch och avslutade fint till fjärdeplatsen.
— Jag vet inte vad som hände i andra kurvan, han tappade stilen när det blev en tempoökning och galopperade kort. Vi tvingades släppa ner Mosaique Face där och förlorade en position. Det blev dyrbart för oss, summerade Untersteiner.
Gå till toppen