Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

7 smarta nyheter för badrummet

Himmaredaktionen har bland annat hittat en toalett utan spolkant och med inbyggd dusch.

I badrummet, om någonstans, sätter vi funktion före form. Valet blir dock sällan aktuellt; tillverkarna har förstått att kombinationen av de två faktorerna är ett vinnande koncept.
1. Dornbracht är mest kända för sin höga designfaktor. Nya inredningsserien Lissé, vars namn betyder "smidig" på franska, har tunna linjer och en lätt form. För att macha denna har blandaren i serien en hanteringsmekanism som gör greppet extra lätt och smidigt.
2. Nya toalettstolen Ido Glow Rimfree från Ido har ingen traditionell spolkant. Detta för att förbättra hygienen och göra den lätt att hålla ren. Spolningstekniken är utvecklad för att vara så effektiv som möjligt och sparar enligt tillverkaren upp till en halv liter vatten per spolning.
3. Att utrusta badrummet och duschen med inbyggnadsblandare blir allt vanligare. För den som vill ha samma minimalistiska utseende, men inte vill ge sig på tätskikten i väggen lanserar Inr Front en fondvägg med integrerad termostatblandare och takdusch med förvaring bakom.
4. Den vägghängda toalettstolen underlättar vid städning. Med sitt "svävande" utseende bidrar den också till en luftigare känsla i badrummet. Svedbergs nya toalettstol sitter fast i en panel i glas och kräver inte lika stora ingrepp i väggen som en traditionell vägghängd modell.
5. I Aspens nya speglar och spegelskåp kan belysningen både dimras, riktas och justeras i varmt och kallt ljus. Underskåpen i serien har inbyggda högtalare som styrs via bluetooth.
6. Bidén har förlorat i populäritet i Sverige under de senaste decennierna. I andra länder är den fortfarande ett måste i nybyggda hus och på hotell. Villeroy Boch lanserar nu en helt ny lösning: duschtoaletten. Med justerbart duschmunstycke, fjärrkontroll och integrerad LED-belysning för nattliga toalettbesök vill man övertyga den svenska marknaden.
– Rengöring med vatten ger en mer skonsam behandling av känslig hud och minskar användningen av papper. Dessutom är det ett mycket bra stöd för personer med nedsatt rörlighet, menar Rebecca Duvemyr, PR-chef på Villeroy & Boch Gustavsberg.
7. Energibesparande blandare kommer ständigt i nya modeller. Gustavsbergs senaste modell i serien Estetic har bland annat en individuell inställning för maxflödet i kranen, så att ingen behöver använda mer vatten än nödvändigt.
Mer heminredning och trädgård i Himma-appen. Den laddar du ner i Appstore.
Gå till toppen