Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Det här vill vi helst ha i sommarstugan

Utedass är ute, och allt fler vill vara uppkopplade även i sommarstugan.

Bild: Foto: Shutterstock
Just nu är det full fart på fritidshusmarknaden. Drömmen om stuglivet förknippa i regel också med en önskan om ett enklare, mer avskalat leverne. Kanske befriat från den ständiga uppkopplingen, tv och stora ytor att städa och hålla ordning på.
Men en undersökning visar att allt fler vill behålla sin vardagsstandard även på semestern. Ska man tro en färsk undersökning går gränsen för det enkla livet möjligen vid elektricitet: åtminstone de tillfrågade skåningarna sätter detta högst upp på önskelistan.
Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB har följd fritidshusmarknaden under många år och kommenterar:
– Kravet på bekvämlighet har ökat, idag ser allt färre en charm i att ha ett fritidshus med utedass och enkel standard. Utedasset är helt enkelt på väg att dö ut. Vidare ställer vi allt högre krav på att vara uppkopplade, även på semestern. Svaren kan utläsas som att vi fortsatt vill vara uppkopplade även på semestern, trots att många rekommenderar oss att försöka låta bli.
Mer om bostäder, trädgård och inredning hittar du i Himma-appen. Den laddar du ner gratis i App-store:

Önskelista sommarstuga

1. Elektricitet
2. Varmvattnet och avlopp
3. Närhet till bad
4. Sjöutsikt
5. Strandtomt
6. Enskilt läge
7. Närhet till service
8. Bredbandsuppkoppling
9. Omgivning med djupa skogar
10. Omgivning med öppna landskap
Källa: SBAB
Följ oss på Facebook:
Och på Instagram:
Gå till toppen