Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Över 20 000 biljetter sålda - MFF räknar med utsåld cupfinal

Cupfinalen ser ut att bli en folkfest. "En fullsatt Stadion innebär att vi mentalt leder med 1–0 när vi går ut på plan", säger MFF:s kommunikationsansvarige Peter Åhlander.

Biljettförsäljningen sköt fart på allvar efter Malmö FF:s 3–0-seger mot Häcken i allsvenskan i söndags.
– Fram tills dess kan man säga att det var en jämn ström. Sen sålde vi tusen biljetter på bara tolv timmar efter matchen, säger Peter Åhlander.
Försäljningen har fortsatt i god takt. Vid klockan 11.00 på tisdagen hade 20 002 biljetter gått åt.
Läs också IFK Göteborg kritiska - ville att MFF-matchen skulle spelas klart
– Intresset är stort, allt tyder på att det blir fullsatt, säger Peter Åhlander.
Fullsatt innebär 22 500 biljetter. Når man upp dit blir cupfinalen den mest besökta sedan 2009, och den tredje bästa sedan 1947.
Det som återstår att fylla för MFF-supportrar och neutrala åskådare är 500 logeplatser, 650 rabatterade klubbstolar och 900 på övriga sektioner.
1100 biljetter är vigda åt BK Häcken, som i nuläget har sålt 650 av dem. Det innebär att Hisingsklubben kommer med ett av sina största bortaföljen någonsin.
Förbundet har tilldelats 55 biljetter fördelade på klubbstolar och loger.
Läs också Portad MFF-supporter firade seger – får dagsböter
De fina försäljningssiffrorna innebär en sportslig fördel för Malmö FF, menar Peter Åhlander.
– Vår publik är vår tolfte spelare. Vi vet ju alla vilken stämning våra supportrar kan skapa av vad den betyder. Och nu står en titel i fokus, som vi inte vunnit sedan 1989 och som hem igen. Jag tycker man kan säga så, vi har ju vunnit den fjorton gånger tidigare, det är i särklass bäst.
Cupfinalen arrangeras av Svenska fotbollförbundet. Men man har bett Malmö FF att ordna evenemanget. När klubben har fått betalt för sina omkostnader delas biljettintäkterna i tre lika delar. En till förbundet, och en var till MFF och Häcken.
Läs också Efter kastade hörnflaggan - Sana fick egen läktarsång
Cupfinalen har avspark 15.30 på torsdag. Väderprognosen skvallrar om solsken, relativt vindstilla och 14 grader.
MFF-supportrarna kommer att marschera till matchen. Man utgår från Möllevångstorget klockan 14.00.
Gå till toppen