Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Se upp Staffanstorp – nu tar Bonnamarknaden över byn

Det är den tiden på året. Till helgen är det dags för den 46:e Bonnamarknaden i Staffanstorp. Vi tog pulsen på Hans Wentzel från Lions så här dagarna före.

Dags för Bonnamarknad i Staffanstorp, för 46:e gången. Vänta er marknadsknallar, karuseller och karameller i drivor.Bild: Hussein El-Alawi
– Som gammal lärare känns det som att det är dags för examensdagen. Nej, det känns absolut inte nervöst. Har man gjort bra förarbete så vet man att det går bra, säger Hans Wentzel som sitter i bilen på väg mellan olika marknadsuppdrag när vi når honom.
Han är med i Lions Club Staffanstorps marknadskommitté och har därför varit högst engagerad inför årets happening. Idag, tisdag, är det elskåp och sladdar som ska kopplas in. Uppställning av toaletter och sopkärl är andra förberedelser som görs i dagarna.
Redan ikväll ska tivolit rulla in på Bråhögsplatsen.
– Det är mycket som ska hända. Vi kommer att spärra av Storgatan vid apotekshörnan och fram till rondellen. Där blir det knallar och serveringar, säger Hans Wentzel.
Torget är en annan samlingspunkt, där Lions har ett serveringstält och det dessutom bjuds på underhållning från scenen. På fredagen underhåller Moderna tider och Staffans Strängar och på lördag kommer bland annat Nilla Nielsen och Jack Vreeswijk.
Två lokala rappare kommer också till scenen på lördag klockan 16. Det är Merzen Ibrahim, 12 år gammal, som tillsammans med Dennis Landén ska bjuda på närproducerad hiphop.
På söndag delas även Lions stora stipendium ut på Torget. Det blir också den populära loppisen som Lions brukar arrangera på Sockerbruksområdet klockan 11-13.
Hans Wentzel gläds särskilt åt att väderleksrapporten visar sol inför helgen.
– Det ser perfekt ut för oss. Bonnamarknaden drar folk, vi försöker att sätta Staffanstorp på kartan. Vi räknar med runt 20 000 besökare under de tre dagarna, säger han.
LÄS MER: Här kan du se hela programmet för Bonnamarknaden. (Obs att det står fel årtal. Detta är programmet för 2016.)
 
Vill du ha fler nyheter från Staffanstorps kommun? Gå då in och gilla "Här i Staffanstorp" på Facebook och få alla våra senaste Staffanstorpsnyheter rakt in i ditt eget flöde.
Gå till toppen