Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Debattinlägg: Israels ambassadör: ”Än en gång visar det sig att den palestinska aktivismen i Europa syftar till antisemitism och stöd för terror”

Den tidigare stormuftin av Jerusalem shejk Ekrima Sa'id Sabri som har inreseförbud till Nederländerna sedan 2007 på grund av sin antisemitiska retorik och uttalanden om Israel, är en av de kontroversiella talare som har bjudits in till en konferens i Malmö på lördag.
Det skriver Isaac Bachman, Israels ambassadör i Sverige.

På lördag, den 7 maj, äger konferensen Palestinians in Europe rum i Malmö. En av huvudorganisatörerna, Palestinian Return Centre, PRC, är terrororganisationen Hamas representanter i Europa.
Isaac Bachman
I Hamas stadgar framgår att organisationens mål är att förgöra Israel och hela det judiska folket. Hamas betraktas som en terrororganisation av Sverige, EU, USA och många andra internationella aktörer. I Israel är PRC olaglig sedan år 2010.
PRC har organiserat flera konferenser som bjudit in högt placerade företrädare för Hamas, inklusive ledarna Khaled Mashaal och Ismail Haniyeh.
Inte bara Israel har uppmärksammat de nära banden mellan PRC och Hamas, också tyska myndigheter har konstaterat att ”PRC upprätthåller nära band med Hamas” och att ”den mest betydelsefulla aktiviteten för Hamassupportrar var den åttonde Palestinians in Europe-konferensen den 8 maj 2010 i Berlin”.
Palestiniernas ambassadör i Sverige, Hala Husni Fariz, ska tyvärr tala under den konferens som arrangeras i Malmö på lördag. En av huvudorganisatörerna, PRC, är terrororganisationen Hamas representanter i Europa, skriver Isaac Bachman.Bild: Maja Suslin 2011
Flera kontroversiella talare har bjudits in till årets konferens i Malmö, först och främst den tidigare stormuftin av Jerusalem shejk Ekrima Sa'id Sabri, som har inreseförbud till Nederländerna sedan 2007 på grund av sin antisemitiska retorik och uttalanden om Israel.
I en intervju med den italienska dagstidningen La Republica den 24 april år 2000 förnekade Sabri att sex miljoner judar mördades under Förintelsen och påstod att den medförde betydligt färre dödsoffer.
Shejk Sabri motsätter sig mycket starkt att sälja land till judar, något han anser bör straffas med döden. Om en muslim säljer sin mark till en jude, anser Sabri att man inte bör få be för hans räkning eller begrava honom på en muslimsk begravningsplats.
I en intervju med den egyptiska dagstidningen al-Ahram al-Arabi den 28 oktober år 2000 gjorde Sabri ett stort antal antisemitiska uttalanden så som ”jag är fylld av ilska mot judarna”. I samma intervju konstaterar han att ”landet Palestina inte endast är Jerusalem; detta land sträcker sig från Jordanfloden till Medelhavet”, ett uttryck som ofta används av extremister som önskar att staten Israel ska upphöra och ersättas av en palestinsk stat.
Förutom hatet mot judar och Israel ger shejk Sabri uttryck för ett allmänt hat mot Väst. Den 24 augusti 2001 höll han en predikan i den palestinska myndighetens radiokanal där han sade: ”Allah, krossa USA, dess kollaboratörer och agenter. Allah, krossa Storbritannien...”.
Andra kontroversiella talare bokade till lördagens konferens är den brittiska politikern baronessan Jenny Tonge och Ramy Abdu.
Jenny Tonge har gjort en lång rad uppviglande och ofta antisemitiska uttalanden mot både Israel och judiska företrädare i Storbritannien.
Ramy Abdu var tidigare regionansvarig på Council of European Palestinian Relations, en lobbygrupp för Hamas inom EU.
Det är glädjande att två riksdagsledamöter som var bokade för att tala på konferensen har ställt in sin medverkan efter att ovanstående information har nått dem.
Läs också Malmöpolitiker hoppar av palestinsk konferens efter anklagelser om antisemitism
Men tyvärr ska den palestinska Sverigeambassadören tala under Malmökonferensen. Ambassadörens deltagande visar på den Palestinska myndighetens verkliga agenda, då dess representant uppträder tillsammans med antisemiter och uttalade terrorförespråkare.
Än en gång visar det sig att den palestinska aktivismen i Europa inte syftar till fredlig samexistens utan till raka motsatsen – hatpropaganda, antisemitism och stöd för terror.
Isaac Bachman

SKRIBENTEN

Isaac Bachman är Israels ambassadör i Sverige.
Gå till toppen