Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tjejerna festar loss i uppföljare som slår ettan

Bad neighbours 2

USA, 2016. Regi: Nicholas Stoller. Med: Chloë Grace Moretz, Zac Efron, Selena Gomez, Seth Rogen, Rose Byrne. Åldersgräns: 11 år. Längd: 1.33.
När det nya fria livet på college ska börja inser Shelby (Chloë Grace Moretz) att de kvinnliga studentföreningarna inte får anordna egna fester. De är istället hänvisade till killarnas sexistiska – och tråkiga – tillställningar. Hon bestämmer sig för att starta en egen alternativ förening, döper den till Kappa Nu och hyr ett hus.
Och ja, huset är det gamla Delta Psi-huset som ligger granne med paret Radner (Rogen och Byrne), som nu väntar sitt andra barn och håller på att sälja sitt hus för att ta ett kliv uppåt i vuxentillvaron.
Till sin hjälp i kampen mot de partysugna tjejerna får de sin gamla fiende Teddy (Efron), som inte hittat någon plats i livet efter studentåren.
Et voilà: En uppföljare både roligare, smartare och mer meningsfull än den första filmen.
Stoller och hans medmanusförfattare lyckas behålla sin grova 80-talskomedistil, samtidigt som de levererar efter omständigheterna nyanserade rollfigurer, samhällskommentarer och ett budskap.
Allra roligast är nog superkomediennen Rose Byrne, som den lite präktiga men samtidigt flippade Kelly Radner, men här finns många små birollsinsatser att skratta åt.
Originalets undertitel är "Sorority rising", vilket ju är precis det filmen handlar om (dessutom ingår en rejäl dos hbtq – utan homofobiska skämt). Faktiskt utan att smuggla in en enda tutte eller stjärt i närbild i onödan. Stort.
Gå till toppen