Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Mordförsök på Lindängen – tre personer gripna

Larmet inkom 17.00 på lördagseftermiddagen: En skottlossning har skett på Kantatgatan på Lindängen. Två män och en kvinna kunde gripas efter en större polisinsats.

Vid klockan 17 på lördagseftermiddagen uppstod ett bråk mellan fyra personer på Kantatgatan på Lindängen. En av de två männen ska då ha plockat fram en pistol och avfyrat ett skott, men inte träffat någon. 
Polisen anlände kort därefter, och hade som mest elva patruller på plats. Hela gatan spärrades av. Insatsstyrkan stormade flera lägenheter och grep de två männen och kvinnan i anslutning till brottsplatsen. 
– Alla de tre personerna har varit delaktiga i mordförsöket på den fjärde personen, som är målsägaren. Vem som exakt har gjort vad får utredningen och den tekniska undersökningen avgöra, säger Ulrika Olsson, inre befäl vid Malmöpolisen. 
Polisen har säkrat fynd som bevisar att skottlossningen har ägt rum, bland annat flera tomhylsor. Ingen person ska ha blivit skadad. 
Har de gripna och målsägaren någon relation till varandra?
– De känner varandra sedan tidigare. Mer än så vet jag inte i nuläget, säger Ulrika Olsson.
Brottsrubriceringen var först olaga hot, men ändrades senare till försök till mord. 
Gå till toppen