Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bästa barnvisan ska utses på visfestivalen

Anne Linnet, Py Bäckman, Ola Magnell, Finn Zetterholm och Cajsastina Åkerström. Med flera artister.
Och så en nyhet, en barnvistävling.
Lunds visfestival har årets program klart.

Bild: Les Kaner
Festivalen på Kulturkrogen hålls i år den 27-28 juli. Inbokade Anne Linnet och Py Bäckman har aldrig varit här förut.
– Anne Linnet är en personlig favorit som jag har försökt få hit under många år, så detta känns väldigt bra, förklarar en nöjd Ivar Sjögren, arrangör.
Py Bäckman tar med sig en annan prominent person, Janne Bark, framför allt känd som Ulf Lundells gitarrist.
Vistävlingen för vuxna artister är ett återkommande inslag på festivalen. Ny till denna fjortonde visfestival i Lund blir däremot tävlingen för barnvisor.
– Ett samarbete med Kulturen, vi kommer att hålla tävlingen inne på Kulturens dansbana under överinseende av barnvisenestorn Finn Zetterholm, säger Ivar Sjögren.
– En jury kommer att rösta, men också publiken, så vi vill gärna att barn och föräldrar kommer och gör det. De kommer in fritt på Kulturen då, liksom andra som vill uppleva barnvistävlingen.
Till det evenemanget, liksom till den inarbetade "vuxna" vistävlingen, skickar låtskrivare in sina låtbidrag i förväg och så bedöms de av en jury. Artisterna med de starkaste bidragen tas ut till finalerna, inför publik.
Visfestivalens program:
Onsdagen den 27 juli — Anne Linnet, Ola Magnell, Finn Zetterholm, Nomader med Hjemve, Peter & Viktor, förra årets vistävlingsvinnare Hillevi Thüring, samt vistävlingen och barnvistävlingen.
Torsdagen den 28 juli — Py Bäckman & Janne Bark, Cajsastina Åkerström, Michael Klinke, Loke Nyberg, Frans Haraldsen, Emila Glugg och Petra Haraldson. Dessutom workshopen "Mer musik, ja, hjärna", om hur man mår bra genom musik, med just vissångaren och musikterapeuten Petra Haraldsson, och så låtskrivarverkstad med Dan Viktor.
Gå till toppen