Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hela Lilla torg utrymdes efter att väska kastats in på uteservering

Strax innan midnatt på söndagskvällen kastade några personer in en väska på Mello Yellos uteservering på Lilla torg. Polisen utrymde hela torget. – Folk sprang ut i ren panik, berättar ett vittne.

Vittnet satt på en restaurang i närheten när han såg hur två-tre personer sprang förbi Mello Yello och slängde in en väska.
– De var klädda i långa vita dräkter. Efter att de slängt väskan sprang de tillbaka till Stortorget, satte sig i en bil och körde iväg, säger han.
På nätet florerar flera filmer med personer i stereotyp Mellanöstern-klädsel, och som ”skämtar” genom att låtsas placera ut bomber och sedan springa. Men polisen tog inga risker i det här fallet.
– Eftersom vi inte vet vad väskan innehåller betraktar vi den som ett misstänkt farligt föremål. Vi har utrymt torget på människor, spärrat av och tillkallat bombtekniker, sa Jimmy Modin på Skånepolisens ledningscentral strax efter larmet.
Även hela Stortorget utrymdes och spärrades av.
– Hotellen vid Stortorget har stängt utgångarna ut mot torget.
Ärendet rubricerades inledningsvis bara som ”misstänkt föremål”.
– Vi kan inte chansa på vad väskan innehåller och har därför spärrat av och utrymt. När vi vet vad det är får vi se hur det ska utredas vidare, sa Jimmy Modin.
Polisen har hört vittnen och fått signalementsuppgifter på de män som ska ha kastat föremålen och den bil som de har flytt iväg med.
– Men vi vill inte kommentera det, för vi har fler vittnen att höra. Allt är av intresse för oss för oavsett vad väskan innehåller vill vi ha fatt på de här personerna, säger Jimmy Modin.
Kring klockan 01.15 anlände polisens bombtekniker för att undersöka väskan, som enligt uppgifter är någon form av mörk sportbag.
Omkring 40 minuter senare, strax före klockan två på natten, var väskan bortfraktad och avspärrningarna hävdes.
Vid klockan 03.30 meddelade bombtekniker att innehållet i väskan var ofarligt, uppger polisen. Händelsen rubriceras som olaga hot mot grupp.
Gå till toppen