Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Måns: Känns som Oscarsgalan

Nu är Eurovision Song Contest invigd på riktigt. Först ut under söndagskvällen, på den nästan hundra meter långa röda mattan vid Euroclub i Stockholm, var årets programledarduo Petra Mede och Måns Zelmerlöw.
"Jag är inte alls lika nervös i år, nu har jag många timmar på mig att bevisa att jag kan till skillnad från tre minuter i Wien", säger Måns Zelmerlöw om att vara programledare i årets Eurovision Song Contest.Bild: Pontus Lundahl/TT
— Det känns väldigt Oscarsgalan över det, redan i Wien tyckte jag det. I det här vädret i Stockholm är det en mäktig känsla att gå här, säger Måns Zelmerlöw till TT från röda mattan.
Tätt bakom programledarna gick Frans Jeppsson Wall — Sveriges hopp i finalen på lördag.
— Jag är fullt laddad och här för att njuta. Man skulle kunna säga egoboost, samtidigt som jag är här med teamet och försöker njuta, säger Frans till TT.
På röda mattan hölls även en lottning där Tyskland, Italien och Frankrike drogs till den första halvan av finalstartfältet medan Storbritannien och Spanien fick startnummer i den senare halvan. Därefter väntade den officiella öppningsceremonin i Stockholms stadshus och en välkomstfest inne på Euroclub-området.
Gå till toppen