Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sydsvenskan har fått ny sajt

Snabbare och med mobilen i fokus. Under måndagen lanserar Sydsvenskan en ny sajt. Du kan chatta om förändringarna med chefredaktören Pia Rehnquist och sajtchefen Mattias Pehrsson klockan 15.

– Det känns riktigt skönt att kunna ge våra läsare en bättre upplevelse när de kommer in på Sydsvenskan.se, säger Pia Rehnquist, chefredaktör och ansvarig utgivare för Sydsvenskan.
För läsarna kommer snabbheten att vara den mest påtagliga förändringen på den nya sajten – att sidan laddar snabbare än den gamla.
– Vi har förbättrat prestandan. Det har varit det viktigaste men så klart har vi även förändrat utseendet på sajten något. Jag tror dock att läsarna kommer att känna igen sig, säger Pia Rehnquist.
Förutom prestanda och utseende har även sökfunktionen förbättrats. Sydsvenskans läsare kommer också i större utsträckning än tidigare kunna följa sina favoritskribenter eller ämnen.
– Det här är bara början på en längre resa där vi kommer att lägga till nya funktioner löpande under sommaren och hösten, säger Mattias Pehrsson, sajtchef på Sydsvenskan.
De nya funktionerna handlar först och främst om möjligheten för läsarna att personalisera sitt nyhetsflöde. Att kunna välja vilken typ av nyheter, skribent eller ämne som just du som läsare vill åt.
– Det är så utvecklingen ser ut just nu. Vi vill kunna ge varje läsare vad just den behöver, säger Mattias Pehrsson.
– För oss är det en självklarhet att fortsätta hålla den goda journalistiken i centrum. Dessa förändringar ger oss en möjlighet till det.
Klockan 15 på måndagen kommer både sajtchef Mattias Pehrsson och chefredaktör Pia Rehnquist att chatta med läsarna på Sydsvenskan.se om förändringarna på sajten.

Släpps under måndagen

Måndagen 9 maj är det premiär för nya Sydsvenskan.se.
Sydsvenskans nyhetsappar för Android och Ios kommer också att uppdateras inom en snar framtid.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen