Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Wolff ska ta MFF genom vargtimmen

Vargtimmen är slagen.
En derbyvinst mot HIF är bästa sättet att mildra Europaångesten för MFF.
Det vet Magnus Wolff Eikrem.

Magnus Wolff är utrustad med en fältherreblick: ”Jag vet på ett ungefär var alla befinner sig.”Bild: PETTER ARVIDSON
– Väldigt bra att vi får en match så tätt efter cupfinalen. Så vi får chansen att vinna igen, säger Magnus Wolff Eikrem, som garanterar att han har pigga ben.
Cupfinalförlusten mot Häcken sitter kvar som en sårskorpa bland MFF:arna. Chansen till Europaspel försvann. Absolut toppkänning i allsvenskan är ett utmärkt plåster.
– En klubb som Malmö bör vara i Europa. Vi måste göra det bästa av situationen och få en placering så vi kan spela i Europa nästa år, säger Magnus Wolff Eikrem.
– Fortsätter vi hålla nollan i nästan varje match har vi möjligheten. För vi kommer alltid att göra mål, fortsätter han.
Ett derby mot HIF är något speciellt.
– Matchen är väldigt viktigt för fansen och det är väldigt viktigt för oss i laget att visa vem som är bäst i Skåne, säger han.
Magnus Wolff Eikrem upplevde en fin säsongsöppning förra året. Han var mittfältsmotorn som vevade runt maskineriet, som stod för kreativiteten och de poänggivande passningarna.
Den 3 maj 2015 vann MFF på hemmaplan med 3–1 mot Helsingborgs IF. Norrmannen gjorde två mål.
En dryg vecka efter Skånederbyt ställdes MFF mot Elfsborg på bortaplan (2–2).
Kampen blev något av Magnus Wolff Eikrems trendbrott.
Formkurvan planade ut, det var långt mellan de geniala passningarna och även för att vara en finesspelare vann han få närkamper.
– Jag vet inte vad som hände, det kan vara många orsaker som påverkade. Men det var i fjor. Nu är det ett nytt år. Med nya möjligheter.
Efter en trög start på vårsäsongen har Magnus Wolff Eikrem blommat upp, sett betydligt starkare ut och varit kreatören bakom offensiven.
I MFF:s färska allsvenska produktion har Magnus Wolff Eikrem spelat fram till fyra mål och hade en fot med i det femte.
– Det viktigaste är att vinna matcher och ta poäng.
Magnus Wolff Eikrem slår sig inte själv på bröstet, men hans nyfunna arbetsglädje på planen strålar emellertid upp på läktaren.
Han lever på sin spelskicklighet.
Magnus Wolff Eikrem, som har ett förflutet i Manchester Uniteds ungdomslag, har inte oväntat Paul Scholes som förebild.
– Scholes visste alltid hur han skulle slå en passning.
Magnus Wolff Eikrem upptäcker passningsvägar som inte många andra ser i allsvenskan. En aktör av den kalibern vet var de flesta av medspelarna finns på planen – exakt i det ögonblicket när passningen ska skickas iväg. Fältherreblicken finns där.
– Jag har ganska bra koll, det är en av mina styrkor. Jag vet på ett ungefär var alla befinner sig.
Skrytfaktorn blir inte större än så. Magnus Wolff Eikrem gör ett väldigt ödmjukt intryck och vill inte tala om favoritpositioner.
– Jag spelar på den platsen som jag får och försöker göra det bästa av situationen. Det har ingen betydelse om det är till vänster eller till höger. Jag försöker bara göra det så bra som möjligt.
Gå till toppen