Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Max Wiman: Max Wiman: Det är något som inte hänger ihop i Malmö FF 2016

Egentligen var det väl helt som förväntat - ett mentalt skadeskjutet MFF efter cupförlusten mot Häcken, fysiskt nergånget efter 120 minuters spel i torsdags mot ett HIF vilat sedan i måndags. Vilad motivation slår trött klass.
HIF dessutom derbytaggat av hemmaplan och tidigt mål av Henrik...förlåt, Jordan Larsson, som bara blir roligare och roligare att se i varje match. Och mer och mer lik sin far.
Men ändå, är det något som inte hänger ihop i Malmö FF 2016, det går inte bara att skylla på cuptunga ben och trötta förlorarskallar.
63-37 till MFF i bollinnehav, 17-10 i avslut, 12-3 i hörnor.
Mot Häcken för en vecka sedan, när vi satt där i åtta grader och vinterjackor, räckte sämre statistik till en övertygande allsvensk seger. Mot HIF, när vi satt där i 25 graders värme och kortärmat, så var det inte riktigt nära.
Berg-och-dalbanan fortsätter. Virrigt kollektivt försvarsspel några gånger - svagt agerande vid 1-0-målet - och med två stora misstag av Kári Árnason, tyvärr, ett där följden skulle blivit straff. Och ett anfallsspel där anfallarna inte kom till avslut, där andra spelare bara visade att deras gren inte är just avslut.
Av 17 avslut hade Magnus Wolff Eikrem sex och han gjorde det med kvalitet. Jo Inge Berget hann på sina 43 minuter med ett, Guillermo Molins på sina 47 ett - Vidar Örn Kjartansson står bokförd för tre, men jag kommer inte ihåg något. Hur kunde han gå från tre mål och briljans för en vecka sedan, till detta i dag?
Anton Tinnerholm personifierar hur svårt det är att betygsätta detta MFF - han har mest energi av alla nästan ända in i kaklet, och kommer till och med till två avslut, där det ena bara ska vara mål.
Det är svårt att peka på konkreta detaljer, men även Allan Kuhns coachning har samma tendens. Det är briljans och tveksamheter om vartannat.
Det är en tydlig spelidé, men samtidigt förvirrande.
Skulle vilja kritisera att inte Anders Christiansen startade, men kan inte göra det eftersom jag ville att Jo Inge Berget skulle vila. Nu höll "AC" när han kom in, Berget gick sönder tidigt. Men då hade ju Kuhn fel i sin bedömning som jag - fast tvärtom …
Att ge Tobias Sana chansen var bra fingertoppskänsla, han rörde runt i grytan så länge han orkade, var inspirerad - men fastnar som de andra i det tråcklande spelet utan ände, kom bara till ett avslut.
Gefle hemma på lördag, kan definiera hela säsongen. Mot allsvenskans formmässigt sämsta lag måste MFF studsa tillbaka rejält som en fungerande lagmaskin.
Utifrån kom budet att 90-talet så kallade MFF-supporters fraktades iväg till Asmundtorp efter att ha stökat och kastat bangers (jo, förstås) i centrala Helsingborg. Möjligen var det därför det var rök- och eldfritt på MFF-sidan.
I stället utmärkte sig så kallade HIF-supporters nu genom att inte bara tända en ansenlig mängd bengaler, utan också kasta in en brinnande i gräset någon meter bakom Johan Wiland.
Visserligen var gräset vattnat, men i den 25-gradiga värmen och stekande sol med bilder på gräs/skogs-bränder de senaste dagarna kändes det kusligt några sekunder.
Gå till toppen