Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fuskande lärare omplaceras

Den lärare som misstänktes för att ha fuskat med barnens nationella prov i matte på en skola i Svedala kommer att omplaceras.

– Vi har gjort en utredning och sedan har vi diskuterat resultatet av den med Skolverket. De anser att vi kan giltigförklara proven, säger Johan Lundgren, Svedala kommuns utbildningschef.
Det var i början av april som några av skolans tredjeklassare berättade för en annan lärare hur det hade gått till när de gjorde sina nationella prov i matte med den misstänkta läraren.
Skolans rektor kontaktades och tillsammans med kommunen inleddes en utredning. Under tiden som den pågick stängdes läraren av från sitt arbete.
Det visade sig att lärarens under provets gång gått runt bland eleverna och hintat om att de behövde tänka en gång till kring svar som såg ut att var felaktiga.
Nu står det klart att hon inte blir av med jobbet.
Betyder det att hon inte fuskade med proven?
– Vårt beslut innebär inte att något fel inte begåtts, säger Johan Lundgren.
Kommer kvinnan att fortsätta jobba som lärare?
– Personen kommer att omplaceras till en annan tjänst, vilket har varit planerat sedan tidigare. Från början var det sagt att det skulle ske till sommaren, men nu får hon byta tjänst med omedelbar verkan.
Utbildningschef Johan Lundgren
Gå till toppen